YLE: Muumit olivatkin matuja – Mitä tapahtui Muumilaakson kanta-asukkaille?

sirkejamuumitHelsingin huuhaa-yliopiston älämölö-dosentti Sirke Happonen on luonut akateemista uraa vääntämällä pajunköyttä alkoholisoituneen lesbon aivopieruista. Siis ihan oikeesti!!! Suuressa akateemisessa viisaudessaan Sirke luonnehtii muumiteosten esikoista Muumit ja suuri tuhotulva eksoduskertomukseksi. Siinä muumit vaeltavat ja pakenevat tulvaa ja asettuvat lopulta Muumilaaksoon, jonne tulva on johdattanut Muumipapan rakentaman muumitalon… Tätä ennen Muumipeikko ja Muumimamma kulkevat kaksin sateessa ja tulvassa, kärsivät nälästä ja etsivät kadonnutta Muumipappaa. Sirken mukaan muumit painivat samojen ongelmien kanssa kuin nykypakolaiset pakomatkoillaan. Ei ole ruokaa, ei tiedä keneen luottaa, ja vaarallinen venematka hattivattien kanssa rinnastuu helposti nykyiseen Välimeren ylittämiseen.

Sitä Happonen ei tietenkään kommentoi, että muumit eivät siis olleet Muumilaakson kanta-asukkaita, vaan tunkeutuivat sinne, nimesivät sen itsensä mukaan ja valloittivat maat ja mannut. Mitä ikinä mahtoikaan tapahtua laakson kanta-asukkaille?

Dosentti Sirke Happosen näkemys muumeista on yhtä lähellä arkipäivän todellisuutta kuin itse muumitkin. Itseasiassa kyseessä on vain pateettinen pyrkimys aivopestä perheen pienimpiä uskomaan sosiaaliromanttiseen kiiltokuvaan lorvipaikkashopparien brändiin liitetystä hädästä… Jos Sirke kunnioittaisi akateemisen tutkimuksen perussääntöjä, heittäisi hän jäähyväiset fiktiolle ja soveltaisi “tutkielmassaan” myös poliittisen korrektiuden diktaateille alistumattomia perspektiivejä.

Jos Happonen toimisi asemansa mukaista toimintatapaa kunnioittaen, huomioisi hän myös valtamedioissakin laajalti uutisoidut tapaukset. Tällaisten mukaan (vaihtoehtoinen) mielikuva näyttäisi esim. siltä, että Muumipappa ja Nuuskamuikkunen yhdessä Haisulin kanssa lähtevät hädän edessä livohkaan ja suuntaavat Muumilaakson sijasta suoraan Hölmölään. Hölmölässä Muumipappa ei rakenna taloa, vaan asettuu yhdessä Haisulin ja Nuuskamuikkusen kanssa VOK:iksi muunnettuun kylpylähotelliin lekottelemaan, valittavat heille tarjotun ruoan laadusta ja Haisuli kidnappaa viereisen hevostallin kissan ja lataa nettiin videoita jossa Nuuskamuikkunen rääkkää tätä kissaparkaa näpelöiden mm. kissan peppureikää. Kolmeen pekkaan nämä iloiset veikot varastavat säännöllisesti pussikaljaa viereisestä K-marketista, ahdistelevat hölmöläläisiä pikkutyttöjä, eikä heitä voi vähempää kiinnostaa, että samaan aikaan hattivatit ja hemulit siellä taakse jääneessä kotimaassa joukkoraiskaavat Muumimamman ja Pikku Myyn, kauppaavat Niiskuneidin huutokaupassa seksiorjaksi (neitsyt kun on, niin hinta sen mukaiseti kova) ja Muumipeikko aivopestään jihadtivattien armeijan itsemurhapommittajaksi… Ja niin Haisuli, Muumipappa ja Nuuskamuikkunen elävät Hölmölässä (hölmöläläisten piikkiin tietenkin) onnellisesti -puskaraiskaten, juopotellen ja laiskotellen- aina elämänsä loppuun asti. Sen pituinen se.

Lähde: kekkoslovakialainen aikakapseli.

PS. Tämän jutun islam -viitteisillä mielikuvilla ei ole sen enempää tekemistä islamin kanssa kuin islamilla itsellään.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s