Sveitsistä matupolitiikan edeltäkävijä: rikolliset matut pois maasta + 5-15 vuotta porttikieltoa

ausschaffung-440x2361.10.2017 alkaen Sveitsi näyttää maailmalle esimerkkiä edistyksellisestä matupolitiikasta. Tästä lähtien kaikki matut jotka ovat syyllistyneet rikokseen, jonka rangaistus on vähintään yksi vuosi vankeutta potkitaan maasta ulos. Kaupanpäälle rikollismatu saa 5-15 vuotta porttikieltoa maahan. Tällaisten rikosten piiriin kuuluvat erityisesti henkirikokset, esim. raiskaus, pahoinpitely, väkivaltainen ryöstä, tappo, murha jne. Jos kyseessä on erityisen vakava rikos, voi porttikielto olla jopa elinkautinen.

Tämän nerokkaan lakialoitteen takana on Sveitsiläinen Kansan Puolue SVP, joka onnistui tehokkaasti ajamaan lakisäädöksen läpi. Tällainen on mahdollista vain vapaan demokratian maassa, jossa kansa saa päättää oman maansa asioista avoimissa kansanäänestyksissä. Suomessa (jossa lakisäädöksistä päättää 199 hypytettävää marakattia Arkadianmäen apinasirkuksessa) tämä ei olisi mahdollista.

Advertisements

2 comments

  1. Meillähän tuollaisesta lakialoitteesta kansanedustaja Biaudet saisi aivohalvauksen, että noin rasistisia ehdotuksia edes tehdään. Puhumattakaan Osman Yasmanista, Rasima Nasimasta ja mitä niitä muita nyt onkaan siellä sirkustelemassa ja apinoimassa. Meillä tällaisille järjestetään terapiaa, mahdollisesti jossain päiväkodissa, (lapsissa kun on jotain sellaista voimauttavaa, joka saa hyvän esiin paatuneimmassakin rikollisessa. Paitsi tietysti Suomalaisissa sellaisissa). Ja toki muistetaan tuoda esiin tekijän syrjäytyneisyys, kun VOKin olot ovat niin ahdistavia raskaan ja vaarallisen Euroopan halki reissaamisen jäljiltä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s