Perjantai 30.8.2016: Suomalaisen sananvapauden synkin päivä!

iljapresscardTämän viikon perjantai, vuoden 2016 viikko 39 perjantai, tullaan kirjaamaan suomalaisen sananvapauden kroniikan lehdille sen koko itsevanhurskaan historian surkuhupaisimpana päivänä. Miksi? No siksi, koska tuolloin Helsingissä tullaan vaatimaan MV-lehden päätoimittajana tunnetuksi tulleen Ilja Janitskin:in vangitsemista… Itse julkaisua tahi sen vivahderikkaan henkilötaustan omaavaa päätoimittajaa en halua tässä sen kummemmin puntaroida saati vuodattaa sanoja näiden edustamille arvoille, keskityn yksinomaan sananvapauteen.

Suomalainen journalismi on läpi historiansa elänyt itsesensuurin säätelemässä kuppikuntalaisessa lintukodossa. Taistolaisesta ja kekkoslaisesta sisäsiittoisuudesta versoavat uutistoimitukset, joissa ollaan vuosikymmenien ajat kammattu jokainen julkaistava juttu erittäin tiheällä kamalla sen “ministeriön vihaisen kirjeen” pelossa, ei ole synnyttänyt yhtä ainutta vastakaikuista mediaa. Julkinen sana ei voi toimia pelkkään mutapohjaiseen sammakkoperspektiiviuutisointiin pohjautuen, sillä todellinen lehdistönvapaus edellyttää myös kokonaisvaltaisia isometrisiä perspektiivejä uutisoinnin ja erityisesti kommentoinnin rakenteissa.

Mutta sitten kuin tyhjästä tuli MV-lehti, tuo diletanttinen vastakaikumedia joka ihan vahingossa täytti sen ison ammottavan aukon joka suomalaista media-areenaa on rienannut sitten vuoden 1918. Valtamediat, nuo em. “ministeriöiden vihaisia kirjeitä” ja päättävien virkamiesten raivonpuuskia + omien luottotoimittajaetuisuuksiensa menettämisen pelossa suomalaisia jo sukupolvien ajan kusettaneet sopulit laskivat allensa! Nyt joku uskalsikin kirjoittaa asioista, joista tähän mennessä ei saanut poliittisen korrektiuden tms. muun paskantärkeyden nimissä kirjoittaa! Joku uskalsi harjoittaa sananvapautta sellaisena kuin sananvapaus on oikeasti kiveen hakattu! Valheen siivillä, kuin Ikarus konsanaan, oltiin liidelty ja kylevetty auringossa, mutta nyt joku uskalsi lopultakin vetää pään persauksensa syövereistä syvistä ja kirjoittaa asioista, ei välttämättä oikein, mutta ainakin toisin… Ja tämäkös suututtaa niin, että nyt kyseisen julkaisun kärkihahmon päätä vaaditaan vadille mitä merkillisimmin rikosnimikkein. Noitavainot ovat täällä taas. PALA ILJA PALA!

Allekirjoittanut, kuten ei toimituksenikaan, jaa kaikkia MV-Lehden ja Ilja Janitskinin edustamia arvoja ja uutisoinnin laadussakin on vielä paljon petraamista, mutta MV-lehti on totisesti lunastanut sen paikan suomalaisesta mediatarjonnasta joka muissa sivistyneissä EU-demokratioissa on ollut itsestään selvyys. Se, että valtamediat ovat polttaneet päreensä MV-lehdelle on itsestään selvä; kyllähän se ketuttaa jos on tähän asti saanut säteillä norsunluutornissaan lukemalla valtaelitiin diktoimaa manifestia ultimaattisena totuutena koko kansakunnalle ja sitten joku tulee taka vasemmalta ja osoittaa, että sinähän kusetat kansaa ja puhut täyttä potaskaa, asialle on toinenekin perspektiivi!

Ilja Janitskinia ei oikeasti vaadita tilille niistä häntä vastaan tehtailluista pseudo-rikoksista, vaan yksistään siitä syystä, että hän on vetänyt maton kolmannen valtiomahtimme jalkojen alta ja osoittanut, kuten allekirjoittanutkin, että keisarilla ei ole vaatteita.

Sananvapauden nimissä kehoitan kaikkia lukijoitani käyttämään perustuslaillista oikeuttaan ja ottamaan osaa perjantaina Helsingin oikeustalon edustalla järjestettävään lailliseen ja päihteettömään mielenilmaisuun.

Dr. James Gonzo
Vilnassa 29. elokuuta, Herramme vuonna 2016

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s