Videoarvostelu: Suuri Tuntematon – Jukolan viesti

Taannoin haastattelemani perSSujen kansanedustaja Juho Erolan bändi Suuri Tuntematon on julkaissut uutukaisen musiikkivideon biisistään “Jukolan Viesti”. Olkoonkin, että henkilökohtainen musiikinmakuni lepää tällaisen rokkiräminän sijaan sointuprogressioiltaan haasteelliseman jazzin tai harmonioiltaan tunteita hivelevän klassisen musiikin norsunluutornin pumpulin pehmeässä kammiossa, päätin raapaista Suuren Tuntemattoman tuotosta pintaa syvemmältä ja kirjata siitä muutamia mietteitä.

Heti videon alkusekunneilla kansanedustaja paljastaa falloskompleksisen asefetissinsä hivelemällä erinäisiä tuliaseita. Selkeää naismaailmassa epäonnistumista kuvaa se, että nahka-asuinen blondi kerää pojilta pyssyt pois, mutta kuitenkin kansanedustaja tavataan myöhemmin latovajassa hinkkaamassa Suomikonepistooliaan. Naisten esineellistämistäminen on myös toistuva teema, eikä videolla tavata yhtä ainoaa lattarintaista Li Anderssonia muistuttavaa nirppanokkaista lällällää-vasurifemakkoa tahi Che Guevara t-paitaan ja palestiinalaishuiviin sonnustautunutta läskiahterista piikkitukkalesboa olkoonkin, että jälkimmäisen ryhmän harjoittamiin aktiviteetteihin annetaan videolla sangen suoraviivaisia visuaalisia viitteitä. Alkoholin ja ryyppäämisen sairas ihanointi ja kiistaton Jaloviinan ja Koskenkorvan vapaasti tulkittunna positiivisiksi rinnastettavia mielikuvia herättävä piilomainonta on myös toistuvaa. Toivon, että jokin Valviran virkaintoinen virkamies puuttuu asiaan mitä pikimmin ja antaa Eerolalle satikutia. Etuperin soitettuna kipale perspiroi tulikivenkatkuista ja läpikotaisin katkeraa impivaaralaisuuden irstasta ihanointia… Takaperin kuunneltuna oletin löytäväni kappaleesta saatanallisia viestejä, mutta turhaan. Sen sijaan kutakuinkin kappaleen puolivälissä on selkeästi kuultavissa Juice Leskisen kappaleesta “Mussoliini peruSSdiini” plagioituja läpikotaisin rasistisia sanomia:

“Neekerit on rumia, niil’ on huulet kumia, ne polttaa ooppiumia, siis nirri pois, jee!”

“Isi menee duuniin, pistää jutkut uuniin, jutkut laskee lampaita, isi kultahampaita…”

Leskisen kynästä kirjattuna ja hänen suullaan lauleuttuna tällaiset ala-arvoiset mauttomuudet ovat tietenkin “kansantaidetta ja huumoria”, allekirjoittaneen lainaamana tai Eerolaan viitteisissä konteksteissa käytettynä kyse on tietysti mistäpäs muustakaan kuin rasismista.

Summa summarum: Asennetta joka henkii suoranaista halveksuntaa wannabeälykköjen piirissä joiden mielestä parasta mahdollista muzakillista antia on Cheek tai Hyppyrotta tai mitä niitä kaikkea siten onkaan. Taattua kymiläistä junttiuden ylistämistä, ominaista toimintaa kymijoen suistoasukeille. Läpikkotaisin rasistista ja asefetissistä naisia halventavaa, väkivaltaa ihanoivaa ja alkoholin piilomainontaa hikoilevaa peruSSontaa. Jättää loistavasti tulkinnanvaraa suvakeille etsiä lisää rasistisia piiloviestejä mutta samalla sotkee lannanhajuisten saappaiden alle mm. äärivasemmistoräppäri Steen1:sen tuotokset. Tämän tahtiin olisi varmaan hyvä moshata jossain impivaaralaisessa natsidiscossa.

Dr. James Gonzo
Porvoossa, 10. marraskuuta, Herramme vuonna 2014

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s