Potkupallo, islam ja ramadan

algerien_jubelAllah ei ole tehnyt potkupalloilua helpoksi palloileville mekkapyllistelijöille. Olkoonkin, että Braziliassa pelattavissa mm-otteluissa ovat Algerian pallopojat tähän asti pärjänneet suhteellisen hyvin ja osa ympärileikatuista palloveikoista on jokaisen tehdyn maalin jälkeen ottanut koordinaatit kohti Mekkaa, iskenyt otsaluunsa nurtsiin ja tähdännyt hanurillaan taivaankantta, pysyy potkupalloilu, tai tässä tapauksessa potkupyllyily, kiistanalaisena häröilynä halki koko ählämiläisen maailman. Imaamit yms. islamin oppineet über-musulmaanit eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että onko nahkakuulan jahtaaminen halal vai haram. Onpa jokunen itsensä profeetaksi julistaneen lukutaidottoman lapsirakastajan oppien tulkitsija jopa langettanut fatwankin peliä vastaan.

Erityisen hankalaksi potkupaloillun tekee se, että nyt viikonloppuna alkaa ählyjen pyhäksi kuukaudeksi tituleerattu ramadan. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että ählämit eivät saa syödä päiväsaikaan, eivät saa vemputtaa tai muutenkaan tehdä mitään sellaista mitä oikeastaan ei saisi tehdä mutta tehdäänpä kuitenkin. Päivien kulku pitää rakentaa itsensä profeetaksi julistaneen lukutaidottoman lapsirakastajan aivoituksien pähkäilylle ja kun aurinko on laskenut niin, että ei erota valkoista narunpätkää mustasta, niin sitten pannaan haisemaan ja umputetaan kurkusta alas falafelia ja kebappia ja kuskusta ja kaikkea muuta ählämiruokaa niin, että napa paukkuu.

Ramadan on kuitenkin aika kinkkinen juttu Braziliassa potkupallon maailmanmestaruudesta kisaaville ählämeille. Joidenkin über-ählyjen mielestä siis koko homma on niin haram, että pallon potkiminen on totaalisessa pannassa, siitä joutuu helvettiin ja jää paitsi pyöäreäpovisista ja mantelisilmäisistä neitsyistä, joiden neitsyyden allah suuressa viisaudessaan uusii jokaisen lemmenyön jälkeen jne… Sheikit Youssef Ayadi ja Mohamed Mekerkeb eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että kuinka futsiählyjen tulisi toimia ramadanin aikana. Toinen meinaa, että “allah on niiden kanssa jotka paastoavat” ja toinen taas on vahvasti sitä mieltä, että allah suuressa viisaudessaan hiffaa, että ramadanista huolimatta on tärkeää rökittää vääräuskoisia koiria potkupallonurmikolla ja siksi on tärkeää, että urheilijat huolehtivat ramadanin vastaisesta ravitsemuksestaan pelien ajan.

Ei ole trikooählämeillä helppoa…

Lähde: huffingtonpost.fr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s