Kun järjen liekki sammuu…

sekoomus01

Hyvästi suomalaisen hyvinvoinnin riippeet… Tahdoin uskoa siihen, että järki lopulta voittaisi ja kokkareet henkisen hätänsä keskellä havahtuisivat toviksi ajattelemaan omaa semi-impotenttia erektiotaan pidemmälle ja äänestäisivät Jan Vapaavuoren puheenjohtajakseen, mutta ei… On siis pakko hyväksyä se tosiasia, että järjen valo on sammunut kokkareiden moraalisten arvojen matalassa majassa ja valtikka on ojennettu historiamme hulluimmalle pölhöpopulistiselle ääliölle; täystuhoministeri Alexander Stubbille.

Mutta kuinka tämä farssi sai alkunsa? Vilkaistaanpa miten Stubben ministerinura alkoi: Kaikkihan alkoi siitä, että rintsikkakokoaan pienemmän älykkyysosamäärän omaava substanssiriippuvainen kohublondi Tuksu pisti tuolloisen ulkoministeri Ilkka Kanervan hormoonit hyrräämään. Kokkareiden sisäpiireissä on jo pitkään ollut tiedossa, että Ile ei kykene hallitsemaan halujaan ja Ilehän sai heti seisokin kun Tuksu parkkeerasi ahterinsa Ilen viereiselle paikalle jollakin kotimaanlennolla. Ile vaihtoi Tuksun kanssa kännynumeroita ja alkoi hetimiten tekstailemaan pikkutuhmia viestejä puutarhanhoidosta yms., jotka Tuksu sitten myi skandaalilehdistölle. Tästä syntynyt kohu antoi uunituoreelle pääministeri Jyrki Kataiselle peiteverukkeen antaa Ilelle kenkää ja nimetä selänpesijänsä ja saunakaverinsa Alexander Stubb ulkoministerikseen… Stubben ulkoministerin ura tosin päättyi kuin kanan lento, koska hänhän ei oikeasti tiedä tuon taivaallista ulkopolitiikasta saati kansainvälisestä diplomatiasta. Stubben ulkopoliittinen impotenssi ilmeni mm. siten, että hän alkoi ensimmäiseksi vinoilemaan venäläisille kuin kaltaisensa luonnevikainen kokoomusnuori konsanaan… Tästäkös ulkoministeriön wanhan polven virkamiehet polttivat päreensä ja he lobbaisvat Stubben pois ulkoinsterin virasta alta aikayksikön. He ketkä tuntevat Katajannokan käytävien sisäisiä supatuksia tietävät kuinka Venäjän tuolloinen ulkoministeri Sergei Lavrov, Georgia ja Mihail Saakashvili liittyvät asiaan… Ja tästä kaikesta kuuluu kiitos kenellepä muulekaan, kuin Tuksulle… heh 😀

Koska Stubben täydellinen inkopetenssi johti siihen, että hänen ulkoministerin uransa päättyi heti alkumetreillä, oli Kataisen pakko tehdä asian eteen jotakin… olisihan Jyrki menettänyt kasvonsa jos hänen nepotismiin ja hyväveli-huuhaaseen perustuva ulkoministerivalintansa olisi paljastunut sellaiseksi fiaskoksi mitä se oikeasti oli… Julkisuudelle annettiin siis kuva, että Stubb olisi enemmän ruodussaan Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä, olihan hänet brändätty Kokoomuksen EU -asioiden rautaiseksi osaajaksi. Kyseistä salkkua siihen asti pitänyt kepuleiden Paavo Väyrynen lempattiin pois, salkku ja Audi lykättiin Stubbelle ja ulkoministeriksi vängettiin demareiden wanha islamofiili antisemiitti Erkki Tuomioja, jonka ainoa avu tässä asiassa oli se, että wanhana stalinistina hän sai venäläiset rauhoittumaan.

Muistutettakoot tässä välissä, että Anne Holmlundin sisäministerikautena tapahtui kaksi vakavaa kouluammuskelua. Missä tahansa sivistyneessä maassa sisäministerille olisi annettu 24 tuntia aikaa putsata pöytänsä viimeistään toisen ammuskelun jälkeen, mutta Kataisen hallituksessa ei massamurhia kammoksuttu. Pikkutuhmista tekstiviesteistä tosin tuli kenkää välittömästi.

Kun maa alkoi polttaa jalkojen alla ja Jyrki huomasi, että hän on ajanut Suomen tilanteen niin syvälle suohon kuin vain olla ja saattaa, päätti hän hipsiä hiljaa takavasemmalle. Jyrkin lähdettyä Senaatintorilta livokkaan luotiin mediassa illuusiota siitä, että Jyrki haluaa siirtyä isompiin kansainvälisiin virkoihin, varmaankin tuonne poliittikojen kaatopaikalle Brysseliin. Kuinka ollakkaan Jyrkille ei kuulunut eikä näkynyt sitä paljon puhuttua huippupestiä, sillä kukapa luottaisi kieroon savolaiseen rintamakarkuriin? Jyrki vetäytyikin takaisin kotikonnuilleen Siilinjärvelle saunomaan ja piiloilemaan…

Mutta hetkinen! Eikös Stubben pääministeriys ole Suomen lain vastainen? Kun hallitus on kyvytön hoitaamaan virkaansa ja sekä pääministeri että valtiovarainministeri ja nyt myös ulkomaankauppaministerikin eroavat, niin eikös pitäisi järjestää uudet vaalit joissa maalle valitaan uusi kansanedustulaitos ja hallitus? Nyt kuitenkin eronneen hallituksen tilalle valittava pääministeri ja hallitus ovat edellisen vaalin voittajapuolueen puliveivaamat. Eikös näin menetelty Neuvostoliitossa ja nykyään enää vain Pohjois-Koreassa ja Kuubassa? Minne ihmeeseen demokratia on kadonnut?

Täten Suomen kohtalo on uskottu kokemattomalle narsistisesta luonteenhäiriöstä kärsivälle egomaaniselle munattomalle pellelle, jolta puuttuu selkäranka, empatia, ymmärrys, kokemus ja näkemys… Lehdistö povaa jo Stubbesta “pätkäpääministeriä”. Kun ottaa huomioon minkälaisen paskakasan Jyrki hänelle jätti, niin on sanomattakin selvää, että tästä pestistä ei selvitä pelkällä kliffaa hei -kommenteilla, Pepsodent -hymyllä, teräsmies-imagolla ja lorvailuilla musiikkifestarien bäckäreillä starojen huomiota kerjäten.

Ainoa joka voi jouduttaa Suomen pelastusta stubbilaiselta nahjustelulta on selkärangattomista lampaista koostuva lehdistömme. Kuka tahansa -ja puhun nyt kokemuksen syvällä rintaäänellä- joka hallitsee rationaalisen argumentoinnin jalon taidon ja tuntee kansainvälistä politiikkaa ja historiaa hieman tavallista tallaajaa syvällisemmin, pystyy väittelemään Stubben nurkkaan vasurilla ilman sen kummempia valmisteluja. Tiedän tämän, koska olen itsen niin tehnyt kertaan jos toiseenkin. Nyt tarvitaan lehdistöltämme sitä samaa PerSujen ja Hirvisaaren mollaamiseen kohdistunutta energiaa Stubbea kohtaan, niin tämä Suomen poliittisen historian noloin ilmestys on pakotettu eroamaan virastaan alta aikayksikön. Kun korkeammat virkamiehet vähän avittavat asiaa, niin homma on paketissa ennen syksyä ja saadaan uudet vaalit ja vähän järjestystä Kokoomuksen sekoittamaan valtakuntaan.

Dr. James Gonzo
Luxembourg, 15. kesäkuutta, Herran vuonna 2014

Advertisements

3 comments

  1. Narsistinen persoonallisuushäiriö taitaa tosiaan olla se kaikkein osuvin diagnoosi. Psykopaatiksi julistaminen vaatisi jo psykiatrisen tutkimuksen.
    Alexanderin menestys politiikassa kiipimisessä ei taida olla Alexanderin omaa ansiota. Lyhyen UM-kautensa aikanahan A ehti käväistä USAssakin. Siellä, luulen, A tutustui lobbarit-nimiseen ammattikuntaan ja sai näiltä “fantsuja juttuja”, sekä palavan innon ajaa Suomea nato-jäseneksi. Tällaiset impivaaran Alexanderit ovat amerikkalaisille natolobbareille pelkkä suupala. Siinä kohtaa narsistin omnipotenssi kääntyi häntä itseään vastaan. Amerikkalaiset lobbarit eivät olekaan mitään amatöörejä, kun niiden kanssa tehdään sopimuksia, niin sopimuksista ei luisteta. Se että A piti turpansa tukossa natojäsenyydestä linjapuheessaan ei taatusti ollut A:n oma idea. Kuka keksi ostaa A:lle kaikki ne twittertili-seuraajat, joiden määrällä oli varsin ratkaiseva merkitys A:n valinnassa? Twittertilillä voittoon! Hävetkää kokoomuslaiset.
    Seuraavaksi A sitten taitaakin korvata koko vanhan kabinetin luokattoman typerillä hännystelijöillä, ettei kukaan vain saisi tietää, ettei ole mitään tiedettävää. Koko politiikka puhdasta mediapopulismia: Ministeri twiittaa, ministeri käy lenkillä, ministeri twiittaa nähneensä ja oikein tavanneensa toisen julkimon aamulenkillä…Nuuttipukki survoo säkkiinsä lenkkeilevän ministerin ja vie mukanaan, eikä tästä enää koskaan kuulla mitään. Ehkäpä ei sentään. Harmi.
    …ennemmin tai myöhemmin A:n korttitalo romahtaa. Lopulta ne aina romahtavat. “You can fool some people some time, but you can’t fool all the people all the time”. Bob Marley.

    1. Ei muuten ollut Bob Marley, vaan Peter Tosh (BobMarleyn biisissä tosin). Naulan kantaan osuit jokatapauksessa. En usko, että Stubbe-hallitus kauaa kestää kovinkaan kauaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s