Suomalainen: älä osta viinaksia Alkosta!

antti pankakoskiTämä juttu on jo wanha, mutta silti aika hulppea. Kävi nimittäin niin, että 2013 loppusuoralla Kossua valmistava valtion omistama Altia erotti tuolloisen toimitusjohtajansa Antti Pankakosken vedoten epätyydyttävään tulokseen. Erorahaa Pankakoski sai sopimuksensa mukaisesti kaikkiaan 494.000,- euroa.

Jos Pankakoski olisi ostanut erorahoillaan Altian hittituotetta, elli Koskenkorvaa, olisi tämä saanut nykkyisen suomalaisen hinnoittelun mukaan Alkosta ostettuna n. 38.000 pulloa Kossua… Jos minä olisin Pankakoski, niin en ostaisi Kossuani Alkosta, vaan hakisin juomani Tallinan Viinarannasta ja ostaisin suomalaisen perinnetuotteen sijaan vastaavaa virolaista bulkkituotetta nimeltä Vergi Vodka. Tänäpäivänä pullo Vergiä maksaa Tallinnan Viinarannan Superalkossa 4,99,- Euroa. Silloin saisin nimittäin 99.000 pulloa kirkasta… Koska Pankakoski on liikemaailman miehiä, niin hän mitä ilmeisimmin tajuaisi kirjautua Superalkon kanta-asiakkaaksi ja saisi tuolloin hankinnastaan 5% alennusta, eli pulloja kertyisi tuon Suomesta ostetun 38.000 kossupullon sijaan yhteensä 103.950 pulloa vastaavaa virolaista kirkasta! Koska nämä viinakset ovat luonnollisestkin vain henkilökohtaiseen yksityiskäyttöön, niin tällä yhtälöllä voisi heittää hetulaan yhden 0,5 litran lekan kirkasta  päivässä seuraavan 285 vuoden ajan. Ei paha!

Päättäjiemme logiikasta kertoo paljon se, että ensin he puliveivaavat alkoholin hinnan sellaiseksi, että sitä on mahdotonta kaupitella, koska kuka tahansa vähänkin tervettä maalaisjärkeä omaava ihminen hakee mielummin viinaksensa Virosta. Tästä johtuen annetaan sitten kenkää valtion omistaman alkoholilafkan pomolle, koska tämä ei pystynyt luomaan tyydyttävää tulosta… Just joo 😀

Nyt hei ihmiset ihan aikuisten oikeasti! Jotta saadaan tähän suomalaiseen alkoholipolitiikkaan jonkinlaista tolkkua, niin lopettakaa se Alkon tukeminen ja suosikaa Viron matkailua, viekää rahanne pois maasta, tukekaa veljeskansamme taloutta, jättäkää alkoholin väärinkäytöstä koituva kansataloudellinen taakka mielipuolisten poliitikkojemme hoidettavaksi ja nostakaamme malja veljeskansallemme! Ja näin siis siihen asti, että suomalaiset päättäjät lopultakin heräävät todellisuuteen ja tuovat vähän tolkkua ja tervettä järkeä alkoholiverotukseemme.

Terveydeksi!

PS. Jos kuitenkin haluat suosia suomalaista, niin hae viinaksesi Tallinnan Viinaranannan Prismasta. Se on osa kotimaista S-Ryhmää ja mikä parasta: kun muistat vilauttaa sitä vihreää S-korttia siellä asioidessasi, niin saat alkoholiostoksistasi bonusta. Mahtavaa!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s