Eduskunnan puhemiesneuvosto: valehteleminen, nenän kaivaminen & nukkuminen ministeriaitiossa hyvän tavan mukaista, demokratian laiminlyönnin arvostelu hyvän tavan vastaista

velttovirtanenEduskunnan puhemiesneuvosto keskusteli PerSujen Veltto Virtasen tekemän mielenilmauksen asiallisuudesta. Virtanen repi taannoin pelihousunsapoliittiset kannuksensa ay-mafioosina ansainneelle Eero Heinäluomalle, joka käyttää eduskunnan puhemiehen valtaansa kuin edesmennyt Hermann Göring natsisaksalaisessa Reichstagissa konsanaan. Sen sijaan, että Heinäluoma olisi käyttäynyt asemansa velvoittavaa arvokkuutta noudattaen ja kunnioittanut sitä protokollaa, jonka mukaisesti eduskunnan puhemiehen tulee jakaa puheenvuoroja kansanedustajille näiden puoluekantaan katsomatta, jakelikin tämä puheenvuoroja vain sellaisille kansanedustajille, jotka eduistivat hänen omaa kryptofasistista suomalaisvihamielistä putkikatseisuttaan… Tällainen demokratian pyhien arvojen päälle kuseskelu pisti Virtasen sapen kiehumaan ja tämä poistui istuntosalista papereitaan heitellen ja Heinäluoman istuttamaa alttaria kumarrellen.

Eduskunnan puhemiesneuvosto totesi kokouksessaan yksimielisesti, että Virtasen mielenilmaisu ei täyttänyt perustuslain kansanedustajalta edellyttämää vakaata ja arvokasta käytöstä. Koska suomalaisen demokratiakäytännön mukaisesti huomautuksia voi jakaa vain PerSuille tai muutoin valtalinjan politiikkaa kyseenalaistaville tahoille, on vastaavia huomautuksia jaettu vain kaima Hirvisaarille ja edesmenneelle Tony Halmeelle. Eduskunnan puhemiesneuvosto katsoo kuitenkin, että demokratian pyhien lakien raiskaaminen, ministeriaitiossa nenän kaivaminen ja nukkuminen, sekä Jutta Urpilaiselle, Jyrki Kataiselle ja Alexander Stubbelle (1,2,3) luonteenomainen valehteleminen ovat kansanedustajalta perustuslaissa edellytettyä vakaata ja arvokasta käytöstä kunnioittavia.

O tempora, o mores…

 

Advertisements

3 comments

  1. Eipä siitäkään mitään seurannut, kun Sampsa Kataja (Kok) piti puheen täysistunnossa jurrissa. Myönsi toki tapahtuneen.

  2. Tämä koko systeemi alkaa olla nykyisellään pelkkä vitsi — julma sellainen. Kykenen säilyttämään mielenrauhani enää vain satunnaisesti uutisantia seuraamalla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s