Gonzon Nerokas Kehitysapu-uudistus

kehitysapuapalestiinaanOlen aikaisemmassa kirjoituksessani käsitellyt sangen syväluovaavasti sitä, että kuinka kieroa ja kaksinaismoralistista bisnestä kehitysapurumba on. Tässä kirjoituksessani keskityn tarjoamaan ratkaisuja niille kansantaloudellisia rasitteita luoville törkeyksille, joita “kehitysavuksi” kutsuttu kehitysmaiden häikäilemätön hyväksikäyttö maallemme tuottaa.

Suomen halutaan nostavan kehitysapunsa määrän nykyisestä 0,5% bruttokansantulosta 0,7% luokkaan. Euroissa tuo n. 0,15% korotus on reilu parisataamiljoonaa ja risat. Miksi tällaista halutaan ja ketä se oikeasti hyödyttää, ei ole tähän mennessä kyetty selkokielellä selvittämään… Turha kuvitella, että tällä suomalaisten veronmaksajien selkänahasta kupatusta ja hyvinvoinnista riistetyllä rahakasalla poistetaan kehitysmaiden nälänhätää, AIDS -epidemiaa, lukutaidottomuutta, lapsikuolleisuutta, naisten riistämistä tms. hirveyksiä, joista länsimaille lietsotaan kollektiivia syyllisyydentuntoa. Ensisijaisesti tuosta kusetusfyffestä tulee hyötymään kehitysaputeollisuutta ylläpitävä ylipalkattu virkamieskoneisto, neitsytsaarelaiset pankkiirit, kehitysmaiden valtaeliitin talousneuvojat ja tietysti em. kehitysmaiden valtaeliitit… Eikä tietenkään saa unohta National Geographic TV -kanavaa, joka kauppaa päivittäisestä lähetysajastaan lukuisia tunteja sikakallista ruutuaikaa sloteille, joilla koetetaan huijata ihmisiä ostamaan itselleen hyvää omaatuntoa lahjoittamalla rahaa milloin millekin maailmanparannusprojekteille. Ruutuaikaa palaa koosteisiin joissa herkutellaan Bangladeshin huulihalkiokakaroilla, romanian tanssivilla sirkuskarhuilla ja afrikan nälkiintyvillä äpärillä jne.

Jotta kehitysapu tuottaisi oikeasti tulosta tulee se kanavoida siten, että siitä hyötyvät kaikki osapuolet, ottaja siinä missä antajakin. Siksipä ehdotan seuraavia selkeitä viivauksia kehitysapureformille ja koko kehitysapuaparaatin järkipohjaistamiselle:

 1. Sellaisen materiaalisen kehitysavun lähettäminen joka vaaranttaa kohdemaan infrastruktuuria on välittömästi lopetettava (esim. USA on tappanut Ghanan riisintuotannon lähettämällä oman rankasti subventoidun riisintuotantonsa ylijäämät Ghanaan “ruoka-apuna”. EU on antanut niskalaukauksen kenialaiselle vaateteollisuudelle hukuttamalla maan kirparrikelvottomiin vanhoihin lumppuihin jne.).
 2. Kehitysmaalaisten opiskelijoiden Suomessa opiskelusta Suomen valtiolle kertyvät kustannukset ja kehitysmaista kotoisin olevien ja Suomessa asustavien henkilöiden sosiaalikustannukset tulee kokonaisuudessaan maksaa kehitysapukassasta.
 3. Suomalaisissa vankiloissa istuvien kehitysmaiden kansalaitsen  ja muukalaispassilla tms. läpyskällä maahamme saapuneiden vankien aiheuttamat ylläpitokustannukset, oikeudenkäyntikustannukset, rikoksista aiheutuneet korvauskustannukset ja erityisesti korvaukset heidän tekemiensä henkirikosten uhreille tulee kokonaisuudessaan vähentää kehitysavusta.
 4. Kehitysapua annetaan vain maille, jotka tunnustavat ihmisoikeudet, sallivat uskonnon- ja sananvapauden, kieltävät moniavioisuuden, kieltävät kuolemantuomion, sallivat sodomian samaa sukupuolta oleville täysi-ikäisille homostelijoille ja tuomitsevat jyrkästi pedofilian.
 5. Kehitysavun jakamista varten perustetaan Suomeen oma kehitysapupankki. Kehitysapu maksetaan em. pankkiin, josta se on projektikohtaisesti nostettavissa. Pankille kehitetään suojamekanismejä joilla minimoidaan kehitysavun päätyminen esim. virkamiesten tai diktaattorien numeroiduille pankkitileille.
 6. Kehitysapuprojekteja tehtäessä tulee projkteihin tarvittava teknologia ostaa suomalaisilta yrityksiltä, mikäli sellaista on täällä tarjolla. Esim. eräässäkin projektissa porattiin kaivoja Afrikkaan. Kaivoihin tarvittiin pumppuja, jotka suomalainen yrittäjä olisi voinut toimittaa. Isoissa voluumeissa pumppuja valmistava saksalainen toimija teki kuitenkin halvemman tarjouksen. ja siten suomalaisella kehitysavulla tuettiin saksalaista hyvinvointia ja työllisyyttä… Sen sijaan, että oltaisiin varmistettu Jaskan ja Masan työllisyyttä ja heidän perheittensä hyvinvointia, pidettiinkin huoli siitä, että gelsenkricheniläinen yritysjohtaja Fritz-Heinrich pääsi päivittämäänn Mersunsa uudempaan.
 7. Kaikki kehitysavun korottamisen puolesta äänestävät kansanedustajat sitoutuvat näyttämään hyvää esimerkkiä ja luovuttavat mukisematta 33% seuraavan 6 kk kansanedustajanpalkastaan kehitysapukassaan.
 8. Minkä tahansa maan tai kansan “ystävyysseuran” jäsenyys tekee ministeristä/virkamiehestä jäävin päättämään kyseiselle kansalle tai maalle suunnatuusta kehitysavuista. Esim. täten ulkoministeri joka on Arabikansojen ystävyysseuran kunniapuheenjohtaja ei voisi myöntää kehitysapua islamofaisitisille itseään “palestiinalaisiksi” kutsuville jordanialaisterroristeille.
 9. Kaikista kehitysmaissa järjestetyistä rauhanturvausoperaatioista Suomelle kertyvät kustannukset tulee vähentää kehitysavusta.
 10. Kehitysapua vastaanottavan maan tulee tunnustaa Israelin valtio ja kunnioittaa sen suvereniteettiä.

Tätä linjausta noudattaen saataisiin kehtiysapua päivitettyä sellaiseksi, että kaikki olisivat sen nettohyötyjiä. Tarvittaessa tarjoudun ottamaan seuraavan hallituksen kehitysapuministerin salkun vastaan. Lupaan antaa 50% ministerin palkastani leikkaamattomana yllä esitettyjen linjausten mukaiseen kehitysapuun ja Audin sijasta pyydän virka-autoksi huomattavasti edullisemman ja ympäristöystävällisemmän sähköllä toimivan Tesla:n. Lupaan myös maksaa kaikki taksimatkat omasta pussista ja suosin primäärinä kulkuneuvona Jopo-fillaria tai julkisia liikenevälineitä. Kaikissa ministeriöni järjestämissä kissanristiäisissä tullaan tarjoilemaan vain kehitysavun kohdemaissa valmistettuja tai Virosta noudettuja viinaksia ja reilunkaupan sumppia.

6 comments

 1. Juuri näin. Omana lisäyksenäni laittaisin: Kehitysapu suunnataan ensisijaisesti kristittyihin kohteisiin ja mikäli näiden jälkeen jää rahaa yli, niin sitten vasta muihin. Kristinuskoon vihamielisesti suhtautuvien uskontokuntien luonnollisesti jääden jonon hännille, esim. islam. Nyt vain Gonzo hyvä pelihousut jalkaan ja vaalikampanjoimaan. Täältä pesee yhdellä äänellä.

 2. Kohta #4 taitaa poistaa listalta lähes kaikki valtiot jotka kehitysapua tarvitsevat. Tietenkin jonkinmoinen taso tuossa pitäisi olla mutta ihan täydellista länsimaista demokratiaa tai arvoja ei mielestäni tarvitse vaatia, kehitystä kylläkin.

  Lisäksi kohta 10 on suorastaan typerä. Miksi emme samalla vaatisi että pitäisi tunnustaa Ossetian, Itä-Timorin tai Kanadan? Miksi Israel saisi erityiskohtelun? Eikö lähtökohtana pitäisi olla että kehitysapua saava maa kunnioittaisi naapurinsa suvereniteettia? Toisaalta kohta 4 myöskin sulkisi Israelin ulos kehitysavusta (joskin kyseinen maa ei sitä varmaan muutenkaan tarvitse).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s