Apulaisoikeuskansleri: hijaab oujee, Suvivirsi ounou!

puumalaisenpelleItseinhoisessa omahyväisyydessään rypevät kulttuurimarxistiset hyvät ihmiset™ ovat järkähtämättömän vakuuttuneita siitä, että suomalaisen kouluhistorian vanhimpiin perinteisiin kuuluva Suvivirsi on aikansa elänyt, eikä kuulu moderniin koulumaailmaan. Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen on erityisen vakuuttunut siitä, että Suvivirsi loukkaa oppilaiden perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista… YLE:n puusilmäisille mediasuojatyöpaikka-alkoholisteille antamassaan lausunnossa Puumalainen toteaa, että “kouluissa laulettava Suvivirsi on uskonnollinen ja siten ongelmallinen”. HALOO!!! Puumalaisen puupään päätös on selkeässä ristiriidassa niin suomalaisten yleisen näkemyksen kuin Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan viimevuotisen ratkaisunkin kanssa, jossa Pajuoja totetaa, että “kyse on juhlatraditiosta eikä sillä ole yleistä uskonnollista luonnetta”. Musulmaaniplikkojen käyttämät ählämipäärätit eivät kuitenkaan tunnu apulaisoikeuskanslerin mielestä loukkaavan uskonnollisesta ja naisen eriarvoisuutta korostovasta asemastaan huolimatta oppilaiden perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista!!! Herää siis kysymys, että mitä helekuttia tuo Puumalainen oikein häröilee? Eikös olisi parempi, että virkamies pitäisi suuvärkkinsä supussa ja keskittyisi siihen, mistä me veronmaksajat virkamiehille maksamme; vaaleapaahtoisen lirularu-kahvin lipittämiseen ja facebookissa roikkumiseen…

Suvivirsi on ollut erityisen paha piikki itseään älymystöllisenä eliittinä pitävien Vapaa-ajattelija pölvästien lihassa. Nuo koliikkisen neuroottiset kristianofobiset paskahousut kun saavat koleerisia astamkohtauksia kaikesta sellaisesta, mikä vähänkin liittyy kristinuskoon. Kas kun vapaa-ajattelijoille on vaikeaa sisäistää sitä, että lähimmäistään tulee rakastaa kuten itseään… Myös sangen hupaisaa noissa vapaa-ajattelijoissa on se, tämä muuten myös pistää pahan kerran läpi Puumalaisen älämölössä, että he ovat kovasti huolissaan siitä, että mitä tapahtuu koululaisille kun heidät alistetaan Suvivirrelle, mutta heitä ei huoelta pätkän vertaa, että mitä tapahtuu musulmaanisille koululaistytöille, kun heidät alistetaan käyttämään ählämiämmien päärättiä eli hijaabia.

Minun on mahdotonta käsittää, että miksi näinkin korkealla virkamiestaholla uhrataan toistuvasti aikaa, vaivaa ja resursseja Suvivirsi-gatelle! Eikö noilla ylipalkkaisilla syöttöporsailla ole mitään oikeaa tekemistä?

Advertisements

5 comments

 1. Suvivirren ja päähuivien kanssa pienenä erona on että päähuivia ei tietääkseni pakota käyttämään valtion ja kuntien kustantama koululaitos, kun taas suvivirren osuus kevätjuhlassa on kyseisen koululaitoksen määräämä. Henkilökohtaisesti, vaikka valtion ja kirkon eroa kannatankin, mielestäni suvivirren kuuntelu kerran vuodessa on tämän asian pienimpiä ongelmia, kunhan kukaan ei pakota sitä laulamaan. Itse en asiasta nostaisi kohua jos olisi lapsi joka tuon joutuu kesäjuhlassa kuuntelemaan. Energia kannattaisi ehkä käyttää isompien asioiden ajamiseen kuten kirkon yhteisövero-osuuden lakkauttamiseen tai kirkon veronkanto-oikeuden poistamiseen.

  1. Totta haastat. Hijaab on enemmänkin lastensuojelukysymys, toki olisi tervetullutta, että koululaitokset näyttäisivät esimerkkiä kieltämällä kyseiset päärätit.

 2. Tietysti kysymys on myös siitäkin, kuinka pieni vähemmistö saa päättää enemmistön asioista. Käänteistä demokratiaa. Kirkollisvero ei muuten riitä kattamaan kaikkia niitä asioita, jotka jäisivät valtion hoidettaviksi, jos ev.lut. kirkko lakkaisi hoitamasta niitä. Hautaustoimi, väestökirjanpito, arvorakennusten suojelu ja kunnossapito jne.
  Hämmentävä muutoinkin tämä käsitys, että jos ihmiset perustavat omia valtioita valtoiden sisään, omine emovaltion lakien kanssa syvässä ristiriidassa olevine omine lakeineen, kuolemantuomioineen jne, niin kuinka kukaan voi vakavissaan kuvitella siitä koituvan mitään hyvää. Varsinkin kun käytäntö on jo osoittanut ja osoittaa päinvastaista.

 3. “Kirkollisvero ei muuten riitä kattamaan kaikkia niitä asioita, jotka jäisivät valtion hoidettaviksi, jos ev.lut. kirkko lakkaisi hoitamasta niitä. Hautaustoimi, väestökirjanpito, arvorakennusten suojelu ja kunnossapito jne.”
  Nuo kustannetaan tällä hetkellä myös yhteisöveron kirkko-osuudella, eli käytännössä kaikkien verovaroilla. Hautaustoimeen kirkolla on käytännössä monopoli ja sen voisi ihan hyvin vapauttaa. Kirkon jäsenet maksaisivat kirkolle hautajaisista, muille olisi muita vaihtoehtoja, väestökirjanpitoa hoitaa nytkin väestörekisteri ja muiden kun kirkollisten arvorakenuusten suojelu ja kunnossapitä on noitten rakennusten omistajan velvollisuus. Valtion ei tarvitse tai pidä sponsoroida uskontoa.

  Kirkolla ei pitäi olla mitään erityisoikeuksia lain silmissä vaan täysin samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin erinlaisilla yhdistyksillä.

  Millä perusteella Hijabit kiellettäisiin kouluissa? Lastensuojelullisella? Silloin pitäisi pystyä osoittamaan että lapset eivät ensinnäkään halua sitä pitää vaan heidät pakotetaan siihen ja että sen pitämisestä on lapselle haittaa. Tuon on vähintäänkin ongelmallista. Itse kyllä olen sitä mieltä että hijab on, sen pitäjien mielipiteestä riippumatta, symboli sille vuosisataiselle naisten halveksimiselle ja syrjimiselle mitä islam on ajanut mutta sen kieltäminen pitäisi pystyä perustelemaan erittäin hyvin. Tietysti sen voisi kieltää uskonnollisena symbolina mutta sitten pitäisi kieltää kouluista muutkin uskonnolliset symbolit (mukaan luetuna suvivirsi) ja lisäksi tuo voisi aiheuttaa sen että muslimitytöt, jotka koulutusta maassamme ehkä kaikkein eniten tarvitsevat, pakotettaisiin jäämään kotiin. Itse en tiedä mikä tuohon tilanteeseen olisi paras ratkaisu.

 4. Mikäli Suomalaiset luopuvat Suomalaisesta elämöntavastaan, niin muslimitkin saattavat tehdä joitain myönnytyksiä omien tapojensa suhteen? Valitettavasti en käy kauppaa näistä asioista. Mikäli ehdotettaisiin, että muslimit lakkaavat ympärileikkauttamasta Suomessa syntyneitä tyttäriään jos Suomalaiset luopuvat suvivirrestä, niin vastaisin: Leikatkaa niiltä vaikka päät irti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s