Berliiniläinen sharia-istuin: sakkoa 100 kamelia

musumammat mekastaaSaksalainen laatulehti Die Welt antaa pelottavan kuvauksen siitä, kuinka sharia -laki on osa Euroopassa asuvien muslimien elämää. Vaikka mamumusulumaanit periaatteessa elävät asuttamansa maan lainsäädännön mukaan, käy heille itsensä profeetaksi julistaneen lukutaidottoman lapsirakastajan varhaiskeskiaikaiseen beduinibarbarismiin perustuva oikeuskäsitys yli vääräukoisten laatiman maallisen ja moderniin yhteiskuntaan päivitetyn lainsäädännön.

Kaikki alkoi Berliinin Neuköln -kaupunginosassa tammikuussa 2009. Pahamaineiseen libanonilaisklaaniin kuuluva 17 -vuotias Mohammed Omeirat oli ylittämässä katua… kävellen tietenkin päin punaista. Kulman takaa kaahasi turkkilainen Ali Yatkin Alfa-Romeollaan. Ali ei ennättänyt jarruttaa ajoissa, joten hän ajoi päin punaisia lämpsineen Muhammedin hengiltä.

Kevällä 2013 Alin isä Taccidin Yatkin, arvostetun Zentralrat der Türken in Deutschland  (Saksan “turkkilaisneuvosto”) entinen puheenjohtaja, sai kutsun tulla tapaamaan poikansa Alfa-Romeon eteen hypämmällä itsensä tappaneen Muhammadin edustaman Omeirat -klaanin jäseniä. Taccidin Yatkin oletti, että tapaaminen oli arabikulttuurille tyypillinen perheiden edustajien suorittama sovittelutapaaminen. Ensin keskustellaan, juodaan teetä ja lopulta sovitaan. Eihän Taccidin Yatkinin Ali -poika edes ollut syyllinen onntemmuuteen.

Toisin kävi. Taccidin Yatkinin saavuttua sovittuun tapaamispaikkaan, täyttyi sali Omeirat -klaanin edustajista, joista moni oli jo entuudestaan paikallisen vallesmannin tuttuja. Etupäässä henki- ja omaisuusrikkomuksista johtuen. Sitten sisään astui neukölniläisen Omar-Moskeijan imaami. Imaami ilmoitti, että Mohamed Omeiratin kuolemaan johtanutta onnettomutta ei oltu vielä käsitelty sharia -oikeuden edessä ja julisti oikeudenkäynnin alkaneeksi. Taccidin Yatkin protestoi ja ilmoitti, että hän ei hyväksy shariaa ja oikea saksalainen oikeuslaitos on jo asian käsitellyt ja todennut hänen poikansa Alin olleen syytön siihen, että Muhammad Omeirat teki kuollettavan loikan tämän Alfa-Romeon eteen. Imaami totesi, että tämä ei kiinnosta häntä lainkaan ja mikäli Taccidin Yatkin ei hyväksy sharia-istuinta, ei hänen eikä hänen perheensäkään turvallisuutta voitaisi enää taata.

Jaariteltuaan pitkän litanian erinäisiä lahullidulilahlalahallahadidullahia yms., imaami ilmoitti, että Taccidin Yatkinin tulee maksaa Mohammed Omeiratin perheelle 100 kamelia hyvitykseksi heidän suojatiellä päin punaista törttöilleen vesansa kuolemantuottamuksesta. Pienellä puliveivauksella berliiniläinen sharia -oikeus kuitenkin pudotti allahin suuresta armosta korvaussumman määrää. Maksettavaksi jäikin vain 30 kamelia.

Berliinin vallesmanni meinaa, että on tyystiin voimaton toimimaan tällaista “rinnakkaisoikeutta” vastaan. Muslimimaahanmuuttajat ovat tuoneet oman sharia -lakikäytäntönsä mukanaan ja yhteisön sisäiset konfliktit ratkaistaan omatoimisesti islamobarbaristisin ottein, eikä niistä hiiskuta paikallisille viranomaisille. Tällainen oman käden shariaoikeuden harjoittaminen on Die Weltin mukaan erityisen yleistä libanonilaisten, kurdien ja itseään palestiinalaisiksi nimittävien jordanialaisten maahanmuuttajien keskuudessa.

Onneksi Suomessa ei ole vaaraa tällaiselle, sillä kukkahattuimbesillimme tietävät ruusunpunaisessa todellisuudessaan todistaa, että Suomessa on maailman maltillisimmat muslimit.

Advertisements

One comment

  1. Sharia laki ei tule koskaan suomeen. Mitä siitäkin tulisi jos kauppakeskuksissa matelisi kädettömiä neekereitä (sharia lain mukaan varkaalta pitää katkaista käsi).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s