SPR ja poutasään maailmanparantajat

spr auttaaTällä viikolla julkaisin kirjoituksen kehitysapuhuijauksesta ja siitä, kuinka tuolla moraalisesti kyseenalaisella toiminnalla Afrikka pidetään riiston kohteena ja keppikerjäläisenä. Sanomattakin selvää on, että kirjoitus herätti paljon ihastusta ja vihastusta. Ihastusta siksi, koska puhuin asioista joista ei saa puha ja vihastusta ihan siitä samasta syystä.

Turun SPR:n taannoinnen tonttuilu on hyvä käytännön esimerkki siitä, että millä asenteella nämä rahankeruuta ja hyvänolontunnetta kaupustelevat huijarit ovat liikkeellä. Turun SPR:n piti järjestää sosiaalipornograaffinen mielenilmaus jossa vapaaehtoisten oli tarkoitus maata kadulla esittämässä sotien uhreja. Koska sääolosuhteen eivät olleet suotuisia ja märällä kadulla makaaminen olisi ollut epämielyttävää, päättivät SPR:n jehut perua koko keikan. Mielenilmauksen piti kestää 15 minuuttia ja protestilla oli tarkoitus kuvastaa sitä, että nykyajan sodissa siviilejä kuolee sotilaihin nähden kymmenenkertainen määrä. Tämä viitannee siihen, että SPR:n näkemyksen mukaan siviiliuhreja syntyy vain poutasäällä.

Ymmärrän toki, että rahankeruu on kivaa touhua niin kauan kun voi sädekehä hohtaen helistellä kolehtiastiaa ja kaupitella hyvää omaatuntoa myötäihmisille, mutta sitten kun täytyy heittäytyä rähmälleen kosteaa katukivetystä vasten, niin suruhan siinä pakkaa puseroon.

Tämän tilanteen peruuntuminen ei varmastikaan vaikuta Afrikan ja kehitysmaiden surkeaan tilanteeseen missään määrin. Tokkopa se vaikuttaa siihenkään, että SPR:n pääsihteerin 100k+ palkkaa tarvitsee turhaan leikata.

Ikävät asiat ovat mukavuudenhaluiselle SPR:lle selvästikin vaikeita. Niin kauan kun ihmisten todellista hätää kyetään lähestymään vain märehtimällä se yksinkertaisten ja hyväosaisten hölmöjen tunteisiin vetoavaksi mainonniksi, olisi parempi että SPR keskittyisi rehellisesti auttamaan vain hyväosaisia ja niitä, joiden bileissä shampanja virtaa. Suutarin on siis parasta pysyä lestissään.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s