Perunaa kiskovat bulgaarit vievät somaliemme työpaikat

bulgaari ja somppu ja pottujussiSisällölttään laadukkaiden ja hyvää journalistista käsityötä ja sen mukaista etiikkaa kunnioittavien uutisten tekeminen on ylitse pääsemätön kynnys verorahoillamme märehtiville YLE:n mediasuojatyöpaikkatoimittajille. Alkuviikosta nämä pravda-henkiset hutilukset uutisoivat kuluneen vuosikymmenen merkittävimpiin ihmisoikeusaktivisteihin lukeutuvan Martin Luther King Jr:n olleen pelkkä lahkolaissaarnaaja ja seuraavaksi uutisoitiin Fort Hoodin jihadisti-massamurhaajan kuolemantuomiosta ilman, että verilöylyn motiivia; islamia, mainittiin kertaakaan… Nyt YLE uutisoi ahkerista bulgarialaisista, jotka Saapuvat suomeen kiskomaan pottuja maasta… Mielenkiintoista!

Kausityöntekijät ovat jo pitkään olleet tuttu näky niin marjametsissä kuin mansikkamaillakin. Ei ole siis mikään ihme, että tämä trendi on nyt levinnyt myös perunapelloille. YLE kertookiin siis, kuinka bulgarialaista valtaväestöä edustava pariskunta on lentänyt Sofiasta Suomeen tienaamaan lisäelantoa pohjolan potaattipelloilla. Kyseessä ei ole siis äärivasemmistomme maskoteiksi muodostuneet paperittomina turisteina lorviva kansanosa, jonka kansainvälisen monitaito-osaamisen kompetenssien piiriin kuuluu mm. taskuvarkaudet, epävireisen kurtun kiduttaminen ja kerjääminen. Positiivista potaattibulgaareissa on se, että he kustantavat itse matkansa ja perunanviljelijä huolehtii muista kuluista.

Toki tekevälle työtä riittää ja Suomen tulee olla avoin ja vastaanottava työtä pelkäämättömille ja ahkerille maahanmuuttajille, etnisyyteen katsomatta. Riittää, että osaa olla maassa maan tavoin… Perunannostoduunin osaajien rekrytointi Bulgariasta tuntuu kuitenkin hieman kaukaa haetulta, sillä onhan meillä 1990 -luvun alusta asti majaillut Afrikan-Sarven kansanosa jonka työllisyysaste on tuossa 12% nurkilla. Koska työvoimatoimistomme runnoo kantasuomalaista väkeä kaiken maailman työllistämisohjelmiin ja moisesta kieltäytyminen palkitaan pistämällä ansaittuja etuisuuksia karenssiin, olisi tuolla edellämainitulla kansanosalla nyt mahdollisuus työllistyä perunapelloille, marjanpoimintaan, mansikkamaille ja näin syksyisin sienimetsään jne.

Tässä yhteydessä on tärkeää muistaa, että yhden lukutaidottoman vuohipaimenen tms. kulttuuriamme rikastuttavan afrikansarvelaisen monitaito-osaajan hyysääminen maksaa 4.4 kertaa enemmän kun kotimaisen työtävieroksuvan hyysääminen tai ihan oikeasti uraputkesta epäonnekseen tipahtaneen kansalaisen auttaminen. Olisi siis korkea aika lämittää bulgaareille sauna ja tarjota heille suomalaista vieraanvaraisuutta ja samalla ilmoittaa Aleille, Mahmmoudeille ja Fasuleille, että khatin pureskelu ja allahulidulillahiihaan joikuminen voi jatkua heti kun perunasato on reippaasti nostettu pelloilta ja marjat ja sienet poimittu metsistä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s