Syyllistyykö vähemmistövaltuutettu rasismiin?

sisäsiittoisetSuomessa on jo pitkään ollut sellainen perinne, että jokaisessa hallituksessa pitää jostain selittämättömästä syystä varata vähintään yksi ministerin suojatyöpaikkasalkku hurreille. Todennäköisesti samaiseen epäloogiseen pyllyilyyn perustuu sellainen valopäinen olettamus, että vain hankolaisen pursiseuran kommodori voi oikeasti ymmärtää vähemmistöjen ja syrjittyjen ongelmia ja siksi vähemmistövaltuutetun paikalle voidaan nimittään vain ehta sisäsiittoinen rantaruotsalainen, eli hurri.

Mutta miksi vähemmistövaltuutetun aseman ja em. suojatyöpaikkaministerin salkun pitää olla aina varattuna hurreille? No siihen löytyy selitys kun tutkimme Ruotsalaisen Kansanpuolueen aatteellisen oppi-isän, Axel Olof Freudenthalin lausumia historiallisia viisauksia. Suomenruotsalaisen tasa-arvokäsityksen siemenen istuttanut historiallinen hurri totesi mm., että “ruotsalaisen talonpojan mielestä suomalainen ammattitoveri on alempi olento, erämaiden pölkkypää, joka kaikissa suhteissa on hänestä jäljessä”. Freudenthal oli myös vakaasti vakuuttunut siitä, että “älyllisessä suhteessa suomalaiset eivät vielä vetäneet vertoja muille kansoille” ja erityisesti “ruotsia puhuva sivistynyt luokka kuuluu ruotsalaiseen kansallisuuteen, joka näin ollen oli ollut ja on edelleenkin valtiaskansa”.

Freunthal oli siis etnosentrinen elitisti, fennofoobikko, rotuoppi-filosofi ja pesunkestävä rasisti. Toisin kuin esim. saksan polittiinen eliitti joka kolmannen valtakunnan jälkeen sanoutui jyrkästi irti natsismista ja rotuopista, ei RKP ole koskaan sanoutunut irti tästä natsien rotuoppiteoriaan verrannollisesta mielipuolesta, vaan juhlistaa häntä edelleen suurena aatteellisena isänä ja valon tuojana. Hyvänä esimerkkinä tästä RKP:n vuosittain jakama Axel Olof Freudenthal -mitali, jolla palkitaan suomea tehokkaimmin ruotsalaistanut fennofoobikko.

Vähemmistövaltuutettumme Eva Biaudet näkee rasisteja ihan siinä missä eräs nimeltä mainitsematon vasemmistolainen nuorisokirjailija näkee natseja. Käytännössä kuka tahansa joka vähänkin kyseenalaistaa Evan etnopopulistiseen sosiaalifasismiin pohjautuvaa naiiviutta tai sattuu kadulla kävellessä katsomaan häntä tavalla joka ei Evaa miellytä, on tämä automaattisesti ahdasmielinen rasisti, ihan niin kuin kommunismia kyseenalaistaneet toisinajattelijat olivat Neuvostojärjestelmän mukaan mielisairaita.

Eva Biaudet on pidättäytynyt puuttumasta sellaiseen kysymykseen, että miksi pakolaisten vastaanottokeskuksia tai ylipäätään pakolaisten kotouttamisohjelmia yms. veronmaksajille turhanpäiväisiä taloudellisia rasitteita ei toteuteta ruotsinkielisillä alueilla? Miksi emme voi puhua Lampedusan mallin soveltamisesta Ahvenanmaalla? Miksi Eva ei arvostele sitä, että ruotsinkielisillä alueilla asustavat hurri-virkamiehet eivät pääse osalliseksi turhanpäiväisiä virkamiehiä työllistävästä hyysäyskarusellista? Miksi Eva ei salli, että hänen myötä-hurrejaan rikastutettaisiin monikulttuurisuuden lieveilmiöillä?

Vähemmistövaluutettumme käyttäytyminen antaa aihetta olettaa, että RKP-siipi ylläpitää sitä samaa ajatusmaailmaa jolla estettiin puna-armeijaa pakenevien evakkokarjalaisten sijoittaminen ruotsinkielisille alueille, aivan kuten vastaanottokeskuksien tai pakolaisten kotouttaminen ruotsinkielissä alueilla estetään tänään. Lainaus vuoden 1940 Hufvudstadsbladetista antaa olettaa, että kaukaisten vuosikymmenten henki elää ja voi hyvin vuoden 2013 RKP:läisessä ajatusmaailmassa:

  • “Yli 30 vuoden aikana ovat suomalaiset jyrsineet pala palalta meidän ruotsalaista maatamme ja kaikenlaisilla metkuilla saaneet suomalaisia kouluja seuduille, minne niitä ei tarvittaisi, ja kaikki tämä heidän suomalaistumisliittojensa johdon alaisina. Mutta nyt se on lopussa. Nyt seisomme yhtenä miehenä, kun uhataan pirstoa se, minkä me vuosisatojen kuluessa olemme rakentaneet. Se on pyhää maata meille. Sitä ei anneta muukalaisille, sillä he ovat meille muukalaisia eli karjalaisia. Emmehän edes ymmärrä heidän kieltään. Ja me olemme saaneet tarpeeksemme kaikista niistä laiskiaisista, joita meidän on ollut pakko pitää ja ravita viime talvesta alkaen, heidän tekemättä puolestaan pienintäkään hyötyä.”

Onko Eva ehkä Freudenthalin hengessä elävä rotuoppia harjoittava fennofoobikko ja rasisti, vai pelkästään inkompetentti kaksinaismoralistinen hutilus, joka on tyystiin epäpätevä harjoittamaan hänelle heitettyä vähemmistövaltuutetun asemaa?

Advertisements

5 comments

  1. Näyttäisi siltä että ainakin Haglund on irtisanoutunut tuosta Freudenthalin mitaliperinteestä, eihän sitä ole jaettu vuosiin.

    1. Totta. Mitalia ei ole jaettu sitten vuoden 2007, joskaan päätöstä mitalin jatkamisesta tai lopettamisesta ei vielä ole tehty. Tähän vedoten on siis oikeutettua sanoa, että RKP ei ole sanoutunut irti Freudenthalin rasistisesta ja fennofoobisesta rotuopista ja siten RKP voi “perustellusti” pitää suomalaisia sivistymättöminä pölkkypäinä, jossa he toki ovat paikoin jopa oikeassa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s