Täystuhoministeri Alexander Stubbidon ministerikauden saldo

StubbecchioMiksi yksikään puusilmäinen mediasuojatyöpaikkatoimittaja ei ole tutkinut hallituksemme eittämättä inkompetenteimman pellen saavutuksia? Yksikään ei ole tajunnut taikka uskaltanut uutisoida siitä, että niin kauan kun koulukiusaajana poliittisen uransa aloittanut täysin turhanpäiväinen suupaltti Caj-Göran Alexander Stubbido on saanut nauttia kyydeistä ministeri-Audin takapenkillä, on ulkomaankauppamme lasekenut rytinällä.

Koulukiusaamisen merkitystä Alexin urakaaren lähtösysääjänä ei tule aliarvioida. On tutkitusti todistettua, että juuri koulukiusaajat menestyvät usein työelämässä kiusattuja paremmin. Miksi? No tietysti siksi, koska koulukiusaaja oppii manipuloimaan siipiveikkoja ja hänelle kehittyy jo varhaisella iällä kyky kävellä muiden yli ja saada itsensä näyttämään muita pätevämmältä. Ei saa myöskään unohtaa, että koulukiusaaminen kehittää kiusaajassa psykopaattisia luonteenpiirteitä ja edistää hänen lahjojaan valehdella uskottavasti. Kaikki nämä ovat avuja joista on suunnatonta etua poliittisen uransa populisiimiin pohjaavalle poliitikonplantulle.

Sanomattakin selvää on, että Alex on olemukseltaan kiiltokuvapoika, joka pelkällä hammasrivin väläytyksellä saa kulttuurilta paitsioon jääneet eiralaiset hurrimammat ja Lehtisaaren kokkaretantantat vakuuttuuneeksi siitä, että Alex on unelmavävypojan tarunomainen ruumiillistuma. Valitettavasti elämä on tarua karumpaa, joten vilkaistaanpa vähän Suomen ulkomaankauppatilastoja Stubbidon ministerikaudelta.

Kun Alex otti ulkomaankauppaministerin salkun vastaan vuonna 2011, tipahti suomalaisen korkean teknologian ulkomaankauppa välittömästi 9.5% ja alamäki jatkui vuoteen 2012 ja vauhti se vain kiihtyy. Tästä luonnollisestikin syytetään matkapuhelinkaupan hiipumista, ei Alexia. Eihän ulkomaankauppaministerillä ole osaa eikä arpaa jos suomalaisella osaamisella ei ole enää maailmalla kysyntää. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Tavaroiden ulkomaankaupan suhteen Alex on pitänyt huolen siitä, että valtion omistuksessa olevat suuriyritykset ovat säilyttäneet kansainvälisen kilpailukelpoisuutensa. Yksityisessä tai ulkomaalaisessa omistuksesa olevia suomalaisia yrityksiä, PK-yrityksistä puhumattakaan, Alex on puolestaan puukottanut selkään ja niiden vientimenestys on jatkanut tasaisen varmaa syöksykierrettään. Tämä on luonnollisestikin tukenut isoja valtion omistuksessa olevia yrityksiä ja siten tekohengittänyt tilastot näyttämään totuutta tarunhohtoisemmalta.

Ainoastaan palvelujen vienti ulkomaille on pysynyt kutakuinkin samana. Palvelujen tuonti on sen sijaan noussut. Herääkin kysymys, että jos palvelujen kysyntä nousee niin, että sen tuontia pitää kasvattaa, niin miksi ei pyritä lujittamaan palveluinfraa kotimaassa? Vai ovatko suomalaiset niin laiskoja ja alhaisesti koulutettuja, että esim. terveydenhoitosektorilla on pakko tuoda hoitokuntaa Filipiinien ja Venäjän kaltaisista korkean osaamisen maista?

Stubbidon ulkomaankauppaministerikauden suurimpiin saavutuksiin voin listata vain jonkun hassun juoksulenkin, loputtoman verbaalin ripulin twittaamisen bittiavaruuden syövereihin ja aisaparinsa Kataisen vanavedessä reissaamisen erinäisiin kissanristijäisiin kautta maiden ja mantujen. Eikä saa tietenkään unohtaa veronmaksajien piikkiin tapahtuvan tyystiin turhanpäiväisten kolleegojensa ylihintaista kestittämistä, ainoa taitolaji jossa Alex on kunnostautunut edeltäjiään paremmin.

Valitettavasti ei ole laadittu selkeää tilastoa siitä, että kuinka monta työpaikkaa on Alexin ansiosta mennyt ulkomaille, montako uutta työtöntä hänen holtiton hutilointinsa on tuottanut ja kuinka monella suomalaisten yritysten konkursseilla hänen hammasrivistönsä kiilto kuitataan. Rohkenen otaksua, että Alexin uhrien lista on pituudeltaan verrannollinen useampaan nälkävuoteen. Ja tämä kaikki ihan vain siksi, että yhden selkärangattoman tiskirätin unelma saada kutsu Bilderberg -kokoukseen täyttyisi.

Advertisements

21 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s