Teleprompteri-presidentin kananlento: Barak-Hussein ja Berliinin fiasko

angieandhusseinKun uunituore USA:n presidentti B. Hussein Obama vuonna 2008 teki messiaanisen pyhiinvaellusmatkansa halki Euroopan, sai hän vapahtajan vastaanoton. Vierailtuaan Berliinissä hän olisi halunnut päästä Brandenbrugertorille lausumaan “yes, we can”, samaan paikkaan jossa John F. Kennedy lausui historiaan jääneen letkautuksensa “ik bin ein berliner” ja missä Ronald Reagan julisti kylmän sodan päättyneeksi sanomalla “Mr. Gorbatshow, bring down this wall”. Saksalaiset eivät noteeranneet jeesviikäniä suurmiehen kiveen kirjoitetuksi isoiksi sanoiksi, joten Barak Husseinille ei suotu kunniaa päästä heittämään keikkaa historialliselle pääkallopaikalle. Tästä huolimatta 200.000 orgastisen euforian partaalla häilyvää Obama-hihhulia saapui todistamaan huuhaa-nobelilla maailman uudeksi vapahtajaksi kruunattua syntymätodistuksensa kadottanutta ketjupolttajaa ja loppu onkin sitten jo unholaan jäänyttä pop-historiaa.

Barak Hussein Goes Berlin 2013 -keikka ei ollutkaan debyyttiinsä verrannollinen massahypnoottinen herätysjuhla. Aiemmasta 200.000 pyhiinvaeltajasta vaivautui paikalle vain 6.000 vielä Obama-hihhulia leikkivää pölvästiä, eikä edes Saksan liittokansleri Angela Merkel vaivautunut kestittämään valtiovierastaan kuin protokollan velvoittaman minimimäärän verran.

Siinä missä musikaalisesti lahjaton tähdenlentona syntynyt pop-stara kykenee esiintymään vain playback -nauhojen turvin, pystyy poliittisesti lahjaton poliitikko pitämään palopuheitaan vain teleprompterin avustuksella. Kuinka ollakkaan tämän politiikan pop-superstaran Berliinin keikan pääpuheen aikana teleprompteri alkoi kiukuttelemaan ja improvisointi-impotentin Barak Husseinin puheen loppuosa muuttui irrationaaliseksi höpinäksi josta oli vaikeaa löytää päätä saati häntää. Lieneekö tuolla väliä, sillä Obama-hihhulithan viis-veisaavat siitä mitä heidän vapahtajansa höpisee, riittää että jossain kohtaa showta lausutaan Yes we can.

Kokonaisuudessaan Barak Husseinin Berliinnin keikka oli täysi fiasko. Onko Obama-kupla lopultakin puhkeamassa ja saavuttanut pisteen, jossa kansan on pakko niellä katkera kalkki ja myöntää, että keisarilla ei sittenkään ole vaatteita?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s