Turkista EU-jäsen painostuksen, ei polittisten saavutuksien avulla?

tuerkboyandangieSaksalainen laatulehti Der Spiegel kertoo, että Aasiassa sijaitsevan Turkin Eurooppaministeri Egmen Bagis on asettanut Saksan liittokansleri Angela Merkelille uhkavaatimuksen. Europoliitikkoa leikkivä kebab-poika ilmoittaa nyrkki pystyssä, että Merkelin tulee muuttaa asennettaan Turkin haaveilemaa EU-jäsenyyttä kohtaan jo jos “Merkel ei korjaa virheitään maanataihin 24. kesäkuuta mennessä, joutuu hän vastaamaan jälkiseuraamuksista”.

Tällä viikolla on tarkoitus aloittaa kolme vuotta jäissä oleet Turkin EU-jäsenyysneuvottelut. Saksa ja Hollanti ovat ilmoittaneet kyseenalaistavansa Turkin EU-jäsenyyden vedoten poliittisen inkompetenssinsa toistuvasti osoittaneen ulkomaankauppapopulistimme Alexander Stubbin maasta taivaaseen ylistämän Turkin islaomofasistisen pääministeri Racep Tayyip Erdoganin harjoittamiin ihmisoikeusloukkauksiin.

On varsin hälyttävää, että hallituksessamme istuu riemuidiootteja jotka meinaavat, että EU-jäseneksi sopii tulla uhkailemalla ja painostamalla poliittisten ja ihmisoikeuksia kunnioittavien saavutuksien sijaan. Alexander Stubb on mitä ilmeisimmin oppinut Turkki-mantransa Egmen Bagisilta, joka saksalaisen Der Tagesspiegel -laatulehden mukaan ilmoitti, että “Turkki ei tarvitse Euroopan Unionia, vaan päinvastoin. Hätätilassa Turkki tietää mitä sillä on Euroopalle sanottavana”.

Jäämme ehkä suurella mielenkiinnolla odottamaan, mitä Turkki Euroopalle tulee sanomaan ja mitkä lienevät ne jälkiseuraamukset joilla Turkki koettaa painostaa Merkeliä muuttamaan järkipohjaisesti kielteisen kantansa Turkin EU-jäsenyyteen. Minkälaista verbaalia ripulia Alexander Stubb tästä potaskasta aikoo vuodattaa jääkööt omaan arvoonsa, sillä eihän paska punnitsemalla parane.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s