Latvia kieltää sosialistisen yms. rikollisen symboliikan

eifasismiaSaksalainen laatulehti Die Welt uutisoi, että Latvian parlamentti näyttää esimerkkiä muille EU maille päättämällä laista joka kieltää kaiken sosialistisen tms. rikollisen symboliikan käytön. Tämä käsittää niin Nazi-Saksan kuin Neuvostoliitonkin lippujen liehuttelun, hymnien hoilaamisen ja vaakunoiden tms. logojen tahi symbolien väläyttelyn julkisella paikalla. Myös rikollisen propagandan levittäminen sekä esim. natsien ja kommunistien tai muiden rikollisten hirmutöiden ihanointi on tästä lähtien rangaistava teko. Symboliikan käyttö käsittää myös niiden soveltamisen tyyliteltyinä elementteinä tai osana graaffista kokonaisuutta.

Monet muutkin EU maat, esim. Saksa, ovat kieltäneet kansallissosialistisen symboliikan käytön ja kansallissosialististen hirmutöiden ihanoinnin. Se, että Latviassa säädetty kielto käsittää myös kansainvälisellä sosialismilla elvistelyn ei ole pelkästään uutta, vaan ennen kaikkea edistyksellistä.

Käytännössä tämä lakisäädös luo juridisen pohjan myös kaiken muunkin ihmiskuntaa vastaan suunnatun rikollisen toiminnan ihanoinnin kieltämiselle ja sen harjoittamisesta rankaisemiselle. Esim. itsensä profeetaksi julistaneen lapsirakastajan tekemien murhien, raiskauksien ja kidutusten ihanointi yms. muslimiretoriikassa rönsyilevä soopa sekä julkiset mekkapyllistelyn ajankohdasta ilmoittavat rukouskutsu-ulinat ovat täten lähtökohtaisesti rikollista toimintaa.

Advertisements

One comment

  1. Vuoroin vieraissa. Kävin aikoinani kommunistisessa Puolassa sotatilan aikana. Päälläni oli T-paita, jossa luki Solidarnosc. Paikallinen miliisi tuli kadulla sanomaan, että hieno paita, moni täällä kannattaa tuota, mutta valitettavasti et saa pitää Solidaarisuuden logoa esillä näkyvissä, laita takki päällesi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s