HS ja Jyväskylän yliopisto kuseksivat kimpassa sotaveteraaniemme sankarihaudoille

jyväskylan pelleToukokuussa julkaistu HS:n artikkeli “Suomen pyhästä sodasta” kertoo Jyväskylän yliopiston tutkija Jouni Tillin väitöskirjasta, joka käsittelee mm. menneitten sotiemme kenttäpappien harjoittamaa retoriikkaa. Hesari julistaa -Jouni Tilliä siteeraten- että jatkosodan kenttäpappien puheet ja saarnat “tuovat mieleen tämän päivän jihadistit”… Hetkinen!!! Siis maamme merkittävimmäksi printtimediaksi noteerattu sanomalehti on julkisesti sitä mieltä, että isänmaansa vapautta ja perheittensä turvaa puolustavien nuorten miesten isänmaanpuolustuksellista moraalia ylläpitävät kenttäpapit ovat verrannollisia islamofasistista terroristiagendaa edustavien muslimirikollisten kanssa!?!?!

Mutta ei siinä kaikki!!! Jyväskylän yliopisto yhtyy akateemisessa kaikkivoipaisuudessaan kuseksimaan HS:n kanssa veteraaniemme sankarihaudoille ja nimeää Tillin pseudo-akateemisen farssin “vuoden 2012 parhaaksi väitöskirjaksi”!!! Jyväskylän yliopistossa siis vahvistetaan, että isänmaataan sankarillisesti puolustaneiden sotaveteraaniemme veriuhrin rinnastaminen vihaa lietsovien islamofasistien agendaan edustaa maamme korkeinta akateemista kompetenssia ja on “aidosti monitieteinen valtio-oppia, retoriikantutkimusta, historiaa ja teologiaa yhdistävä väitöskirja”.

On kiistatta selvää, että retoriikassa jos missä on paljon akateemista kenttää tutkia ja tulkita edustamansa ajan henkeä ja maailmankuvaa. Sotaveteraaniemme; itsenäisen isänmaamme todellisten sankareiden vertaaminen allahin nimeen siviilejä murhaaviin viharikollisiin ja verenhimoisiin terroristeihin osoittaa akateemisen impotenssin ohella erityisen häpeämätöntä halveksuntaa sitä uljasta sukupolvea kohtaan, jota meidän tulee vapaudestamme ja hyvinvoinnistamme kiittää ja kunnioittaa.

Hävetkää Jouni Tilli, Jyväskylän yliopisto ja HS:n erkkonatsit!!!

Anna mun kaikki kestää…

Advertisements

4 comments

 1. Tämä on mielestäni paras vertaus, mitä asiassa voi tehdä. Tosin sillä erotuksella, että jihadismi ja kenttäpappien toiminnan sotkeminen on väärin. Valtaosa Jihadisteista ei suoranaisesti aja minkäänlaista oikeutusta ihmisten tappamiseen minkään ylemmän tahon toimesta, toisin kuin kenttäpappi – mitä tulee siis sotatilanteeseen ja varsinkin nyt keskustelun alla olevaan suomen pyhään sotaan. Tämän ovat liian monet unohtaneet. Ja bensaa heitetäänkin liekkeihin aina sitä mukaa enemmän, mitä kauemmas sodan “todellisuus” jää. Pienet

  Vain typerä ja täysin asiaa tuntematon idiootti väittää, että sotilaspastoreiden
  työ olisi ollut toisen maailman sodan aikaan, tai yhtään missään muussakaan poliittisessa läimässä jotain muuta, kuin uskonnon käyttämistä vihollisten “tappamisen oikeutukseksi”. Kaikki höpinät ja löpinät siitä, kuinka kenttäpapit ylläpitivät nuorten miesten isänmaanpuolustuksellista moraalia, ovat silkkaa paskapuhetta. Aseiden ohella vihollinen tapetaan aina sydämin ja mielin. Hearts and minds. Uskonto, usko Jumalaan on aina hyvä lisä – sillä “kuka voisi voittaa kansakuntaa, jolla on Jumala puolellaan”.

  Jihad ja sotilaspastorien toiminta onkin yllätävää kyllä erittäin samankaltailtaista; “Jokaisen ihmisen täytyy kamppailla uskonnollisin ja tietoisin keinoin itsessään olevaa sisäistä pahuutta vastaan ettei se saa yliotetta.”

  Oma isoisäni, joka jo rintamavuosinaan vastusti kovasti Jumalan liittämistä mihinkään ihmisten tappamiskuvioihin kertoi usein tarinaa siitä, kuinka rintamalla sotilaita siunattiin niin, että “ryssien tappaminen on väärin, mutta tuskin jumala ketään meistä rankaisee, sillä meillä on upseeriemme oikeutus ja hyvä tahto takanamme”. Tämän ohella oikeutettiin myös jumalan sanalla ryssäperheiden ajaminen pakkaseen tai “käyttöönotto” esimerkiksi ruuanvalmistukseen suomalaissotilaille ja “ludekylvettäjiksi”. Kaikki Jumalan nimeen. Kaikki sotilaspastoreiden siunauksella, Jumalan nimeen ja upseerien armosta.

  Suoranaisesti sotilaspastorit eivät siis kehottaneet ketään tappamaan, mutta oikeutus tappamisille ja alistamisille oli, ja tuli upseerien armosta, kenttäpappien siunaamana. HIeman niinkuin teloitusryhmä, jossa yhdellä on paukkupanos, ja muut ampuvat kovilla; kukaan ei ole syyllinen.

  Muidenkaan haastattelemieni rintamamiesten kertoman mukaan tämä ei ole ollut mikään yksittäinen tapa “hoitaa asiaa”, vaan siis ihan yleinen käytäntö.

  Ja tämä taitaa myös olla James Gonzon kirjoitusten perustana. Jumalalla, uskonnolla on hyvä leikkiä. Sillä Jumala ei koskaan ole vastaamassa itse omista asioistaan. Jumalaa voidaan osasyyllistää vaikka millä tavoin. Voidaan sanoa, että Jumalan käyttäminen siinä ja tässä on oikein koska se nostaa yhteishenkeä, tai voidaan sanoa, että “vain äärihihhulit käyttävät Jumalaa oikeutuksenaan katkoa kauloja”. Tosiasiahan lienee kuitenkin se, ettei tässä ole mitään sen ihmeellisempää ristiriitaa. On vain mielipide, jonka varjolla ajetaan taas yhtä agendaa (vihan lietsonta, pelko, toisen vikojen osoittaminen omien päämäärien saavuttamiseksi, pelottelu – FDL, JDL, EDL jne. ) eteenpäin.

  Uskonnolla puolustellaan ja perustellaan vaikka minkälaisia hirmutöitä, ihan joka puolella maailmaa, eikä tässä tarvitse nyt mitenkään erotella äärijihadisteja, ei yhdysvaltain merijalkaväkeä, ei mossadia, ei edes natsimielisiä henkilöitä. Viimekädessä me kaikki turvaamme siihen, että ihmisenä me olemme toimineet oikein ainakin jonkin asian puolesta, aidosti – sokeasti uskoen päämääräämme. Oli se sitten uskonnollinen, taloudellinen, tai tieteellinen.

  1. Vain typerä ja täysin asiaa tuntematon puberteettinen idiootti väittää, että sotilaspastoreiden työ olisi ollut toisen maailmansodan aikaan vain uskonnon käyttämistä vihollisten “tappamisen oikeutukseksi”. Vihollissotilaiden tappaminen taistelukentällä isänmaan turvaamiseksi on eri asia, kuin siviilien murhaaminen siviilikohteissa allahin nimeen… Tämä pointti selvästikin liipaisi yli hilseesi…

   Myös humpan varsinainen juoni näytti olevan rytmaattisesti sinulle liian kompleksi, siksi palautteesi sisällöllinen viesti jäi ainakin minulle aika triviaaliksi. Kirjoituksenihan käsiti sitä, kuinka akateemisen työn nimissä marginalisoidaan maanpuolutuksellinen operaatio siviiliuhreihin kohdistetun terrorismin tasolle ja sotaveteraanimme veriuhri tahrataan verrannolliseksi islamofasistisen terroristiagendan kanssa.

   Kiitos palautteestasi ja hyvää päivää, kirvesvartta 🙂

 2. Niin.
  No, ehkä humppasi varsinainen juoni sitten houkuttelee palautteen antajiksi vain meitä tuntemattomia puberteettisia idiootteja. Olen pahoillani. En tiennyt että mielipiteiden esittämiseen blogissasi tarvitsee olla tunnettu, ei puberteettinen henkilö.
  En vaivaa sinua, tai mielipiteitäsi enää puberteettisilla vuodatuksillani. 🙂

  “Piis änd laav”.

  1. Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Olet erittäin tervetullut esittämään asillista palautetta tämän blogin juttuihin.

   Puberteettisuudessa on se hyvä puoli, että siinä on aina kasvuvaraa. Henkisestä puberteetista on äärimmäisen hankalaa varttua ulos ilman rakenteellista keskustelua. Lean on me 🙂

   Rauhaa ja rakkautta sinullekin. Halatkaamme kimpassa puita ja kielletään kaikki paha maailmasta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s