Triplan terveisiä Pallywoodin kulissien takaa

tripla02Sain eilen sydäntä lämmittävää postia rakkaalta veteraaniveljeltäni Triplalta. Suvaitsevainen ja läpikotaisin antisemiittinen valtamediamme antaa Israelin tilanteesta hyvin yksipuolisen kuvan. Ole luvannut Triplalle postailla hänen kirjoituksiaan tänne, jotta ihmisille välittyisi myös toinen perspektiivi Israelin todellsiesta tilanteesta. Kuva, joka on kuvattu pallywoodin kulissien takana.

Shalom Gonzo!

Terveisiä jälleen kerran täältä luvatun maan auringon alta. Duunit ovat lähteneet mukavasti käyntiin ja jännitykseltäkään ei olla vältytty. Muutama raketti on lentänyt Gazasta jälleen kerran tänne Israelin puolelle mutta ne on onnistuttu torjumaan. Viime viikolla Avivissa neljä terroristia pidätettiin iskun valmistelusta, eli tätä normaalia arkea antijihadismin rintamalla.

Jännitysmomentin aiheutti duunireissu Länsirannalle jossa todellakin pääsi sanomaan, että tälläkertaa veriroiskui oikein urakalla. IDF:n partio tuli kahden auton voimin saattamaan Suburbaniamme siirtokuntaan ja takaisin. Noin 10 minuutin ajon jälkeen jouduimme hidastamaan koska peltotyöläisiä kuljettaneita ajoneuvoja oli runsaasti tienvieressä, joka oli muutenkin kapea. IDF:n partio antoi varoituksen ja valppaasti kuljettajamme pyrki pitämään vauhtia yllä.

Pellolla työskenteli palestiinalaisten lisäksi vapaaehtoistyöntekijöitä (suvakkeja) ilmeisesti laajasti ympäri maailman. Nähdessään meidän saattueemme nuo rauhanpuolesta työskentelevät pyrkivät blokkaamaan ajoneuvomme heittelemällä kiviä ja ajamalla lammaslauman eteemme. Tässä vaiheessa tuli komento, että kaasu pohjaan. Suvakit olivat turvallisesti kivenheitto etäisyyden päässä, mutta lammaslauma kärsi tappion ( 3 uhria). Kärki auto tavoitti näistä kaksi ja yksi osui meidän kohdallemme. Sotkuista jälkeä etten sanoisi.

Samana iltana perille päästyämme saimme lammaslauman omistajaan yhteyden ja hän saapui paikalle jossa sai korvauksen aiheuttamistamme vahingoista. IDF maksaa aina kun vastaavaa sattuu. Tuo vanha mies oli kovin pahoillaan kivien heittelystä ja näiden suvakkien toiminnasta ja sanoi näiden aktivistien aiheuttavan paljon pahaa vaikka hyvää ovat tekevinäänkin. Hän kertoi, ettei palestiinalaisista pääosa halua muuta kuin rauhanomaista rinnakkais eloa, mutta hamas sekä nämä ulkomaalaiset aktivistit luovat avointa vastakkainasettelua joka aiheuttaa vahinkoa ja väkivaltaa, sekä syyttömien elämän hankaloitumista.

Tuleepa tässä väkisin mieleen eräskin avustuskuljetus ja eräskin suomalainen puolue sieltä punaisemmalta puolelta joka avoimesti tätä toimintaa tukee. Jos James piipahdat Suomessa ja näet heikäläisiä, niin kerro että heidän tekosensa  täällä ei ole suosittuja.

Jälkeenpäin saimme kuulla, että nuo aktivistit olivat pääsääntöisesti ranskalaisia joukossaan muutama latinalaisesta amerikasta kotoisin oleva tapaus.

Muutama vapaapäivä on minulle luvattu, joten juhannus Suomessa on luvassa. Sikäli kun itsellesi järjestyy mahdollisuus tulla piipahtamaan keskikesän juhlilla niin ilmoita, olen vuokraamassa mökkiä johon myös sinä ja perheesi mahdutte. Tarjolla on ainakin täkäläisiä viinejä ja maccabe olutta 😉

Terveisin 777

Ja taas kerran liikutuksen kyyneleet vierivät grappa-lasiini.

A presto,
James Gonzo
23. helmikuuta, Herran vuonna 2013 – Cammarata, Sisilia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s