Eroaako kansainvälinen sosialismi kansallisesta sosialismista?

Viisikko”Äärioikeisto Suomessa” kirjan post-teiniangstiset kynäilijät lukeutuvat omien mölinöidensä mukaan marxisteiksi. Täten he mitä ilmeisimmin kokevat kohottavansa itseitsensä yhteiskunnallisesti kantaaottaviksi ja ajatteleviksi hyviksi ihmisiksi, joiden verbaali ripuli sisältää näitä uuden vasemmiston pop-tähtiä fanittavien puberteettisten pellejen pohdiskeluja pohjaavia pelottavan profetaalisia pöljäilyjä päivän polttavimmasta poliittisesta potaskasta.

Muistutettakoot ennen kuin jatketaan, että Karl  Marx on se historiallinen partajaakko joka kynäili kaikenlaista sosialistista utopiaa pössäytellessään oopiumia victoriaanisen Lontoon boheemissa Sohossa sijaitsevassa kämpässään. Aikansa pyllyiltyään Karl heitti oopiumpiippunsa nurkkaan ja hänet kuopattiin New Gaten hautuumaalle. Olen joskus eksynyt hänen haudalleen, mutta se oli hormoonien johdattamaa sattumaa, ei poliittista pyhiinvaellusta. Olin mukana kuvaamassa kauhuelokuvaa ao. hautausmaan vanhalla puolella ja poikkesin kuvaustauolla sinne uudelle puolelle minne Marx montutettiin. Haudalle päädyin siksi, koska kuvauksien klaffineiti oli fysiikaltaan puoleensa vetävä ja poliittiiselta suuntaukseltaan femakkowasuri (ei kuitenkaan täysin lepakko) ja minä puolestani… Takaisin asiaan: Marx selitti ummet ja lammet kansainvälisestä sosialismista ja siitä kuinka proletariaatti yhdistyy kautta mannerten, porvarit vedetään jojoon ja työläiset kontrolloivat tehtaiden tuotantoa (justiinsajoo…) ja muuta sellaista todellisuudesta vieraantunutta ihmisluonteen vastaista opiaattijohteista paskan jauhantaa joka kuulostaa aivan iki-ihanalta maailmanparannuseliksiiriltä parikymppisen maailmaa näkemättömän ja elämää kokemattoman nuoren besserwisserin korvissa. Käytännössä Marxin älyllinen tuotanto on pelottava esimerkki siitä, kuinka vaarallisia huumeita opiaatit oikeasti ovat. Tuskin yhdenkään narkkarin trippailu on jättänyt niin syvää verivanaa historian lehdille, kuin likimain loputtomia miljoonia kuolonuhreja vaatinut marxistisiin aivopieruin pohjautuva kansainvälinen sosialismi… Taannoin Pohjois-Koreassa piipahtaessani ja myös takavuosina Kuubassa keikaroidessani sain omin silmin todistaa, että kansainvälisen sosialismin body-count on edelleenkin noususuhdanteensa.

Unohdetaan hetkeksi se tosiasia, että punaviherpiipertävän hyvän ihmisen putkikatseisesta sammakkoperspektiivistä kummasteltuna kaikki kriittisesti toisin ajattelevat ihmiset ovat oikeistopopulisteja eli äärioikeistoa eli kansallissosialisteja eli natseja. Unohdetaan sekin, että James Hirvisaari on ihan hirveä ihminen ja Jussi Halla-Aho on vielä hirveämpi ja FDL on kiljunatsien rymyporukka ja islam on rauhan uskonto ja mamut rikastuttavat kulttuuriamme ja juutalaiset kiusaavat ”palestiinalaisia” ja Persut ovat perseestä ja Juho Eerolan lausuntojen kauhistelusta saa seisokin… Älkäämme myöskään unohtako kauhistella kansanedustaja Teuvo Hakkaraista. Sitä hirveää punaniskajunttia joka vietti iltapäivän eduskuntatalon kanttiinissa vihreään kravaattiin verhoutuneen vihreidenn homoneekeriukkokiintiön täyttävän rypäleenpuristelijakansanedustajan seurassa jonka tähänastisista poliittisista saavutuksista voi mainita Hakkaraisen kauhistelun ja hanke perustaa Arkkadianmäelle kansanedustajien tanssikerho joka suvaitsevaisesen avoimesti toivottaa jäsenekseen myös sellaisia kansanedustajia jotka eivät ole avoimesti homoneekeriukkoja. Jos mediaamme on luottaminen, niin Hakkaraisen tähän astiset poliittiset saavutukset käsittävät vain puheita ulvovista neekeriukoista ja seksityönsankarittarneekerittären kanssa röpöttämistä jonkun kyseenalaisen %-liikkeen kerhohuoneella… nyt olen varmasti käyttänyt pelättyä n-sanaa enemmän kuin tarpeeksi, jotta iso konkkaronkka hyperaktiivisia hyviä ihmisiä voivat jättää poliisille minusta vinon pinon tutkintapyyntöjä rasismin ja vihapuheen viljelystä…

Takaisin asiaan: irtautukaamme hetkeksi siitä yhteiskunnallisesta illuusioista jonka vasemmistopopulistiset mediasuojatyöpaikkatoimittajat ovat kansanpedagogisella soopallaan luoneet… No niin, nyt seuraa kysymys:

Edustavatko kansallissosialistit äärioikeistoa?

Ja kysymykseen vastaavat:

Vastaaja A on reilunkaupanpuodista ostetun inka-myssyn verestävän lasittuneille silmilleen vetänyt ja vapaa-aikanaan finnejä puristeleva ja hamppua pössäyttelevä vegaani. Parikymppisen pellen kaulaa kiristää vasemmistonuoret.fi –verkkosivulta tilattu 12,- euron palestiinalaishuivi jolla hän osoittaa solidaarisuutta demokratiaa halveksiville islamofasistisille antisemiiteille. Näin häin viestii kaikille kavereilleen ja erityiessti itselleen, että hän on hyvä ihminen.

Vastaaja B on post-taistolaisessa krapulassa rypevä dipsomaaninen kansanvalistuskomissaari, jonka työnantajana toimii verorahoilla vegetoiva valtiollinen mediasuojatyöpaikkalaitos. Opinahjonsa hän on käynyt Tampereen yliopiston stalinistisen kansansivistyksen tiedekunnassa. Sukupuoleen katsoen hän on joko entinen risupartaradikaali paskahousu tai tissiliivejään poltellut riippurintainen femakkokoleerikko. Hänen tämänhetkinen statuksensa on katkeroitunut Realitätsverweigerer ja puupää. Hänkin on hyvä ihminen, koska hän työllään opettaa hyviä ihmisiä tunnistamaan hyvät ihmiset vähemmän hyvistä ihmisistä.

Vastaaja C on nimeltään Taneli Koivuhalko, puudelinomainen väkivaltaa ihaileva ja nakupellenäkin poseeraava sekä A:n että B:n fanittama mediasyöttöpossu. Toimintatavoiltaan hän on kuin vanhan koulukunnan polittrukki joka agitoi vastaaja A:n kaltaisia pikkupellejä ja valehtelee vastaaja B:n kaltaiselle taistolaisen mediakkäytännön konkarille. Agitointitoimintaa harjoittaessaan hän pysyy tiukasti rivien takana ja ampuu tarvittaessa omiaan selkään. Tunnustautuu marxistiksi. Harrastaa erinäisten katutappelulajien ohella mm. kansainvälistä mellakointiturismia kierrellen vandalisoimassa natseiksi ja äärioikeistoksi tuomitsemiaan rauhanomaisia kansalaisaktivisteja kautta maiden ja mantujen. Hän on opiskellut jotain pseudotiedettä jossakin turhanpäiväisessä yliopistossa ja saanut huuhaasuojatyöpaikan vasemmistolaisesta älämölöjärjestöstä. Taneli Koivuhalko on erityisen hyvä ihminen, koska hän on ylentänyt itse itsensä ”äärioikeiston syväksi tuntijaksi” tehtailemalla puberteettisia angsteja lietsovaa fiktiota lego-laatikoissa lymyilevistä lahtarinatseista.

Vastaaja D on James Gonzo, poliittisesti sitoutumaton oopperaa, pastaruokaa, perhettään ja grappaa rakastava espressonisti.

Vastaajat A, B ja Taneli Koivuhalko ovat kysymystä sen kummempia puntaroimatta yhtä mieltä: kyllä, natsit edustavat äärioikeistoa ja juutalaiset kiusaavat palestiinalaisiksi itseään kutsuvia jordanialaisia ja siksi juutalaisetkin ovat natseja!

James Gonzo vastaa: Kansallissosialismi ja marxilainen kansainvälinen sosialismi ovat kumpainenkin proletaarisia liikkeitä jotka ylläpitävät valtaansa väkivallan voimin. Ne ovat rakenteeltaan totalitaristisia ja vastustavat vapaata ajattelua. Niiden merkittävin rakenteellinen ero on siinä, että kansainväliset sosialistit ovat brändänneet itsensä hyviksi ihmisiksi jotka ajavat sorrettuiksi julistamiensa ihmisten asemaa. Heillä on usein huono henkilökohtainen hygienia ja pitkä rasvainen liimaletti tahi putkitukka eivätkä piittaa rotuhygienista niin pitkään kun sekaan ei livahda juutalaisia, kun taas kansallissosialistit huolehtivat paremmin niin henkilökohtaisestahygieniastaan kuin rotuhygieniastakin. Kansainvälisen sosialismin kannattajat omaavat huomattavasti häilyvämmän määritelmän siitä kenen etuja he ajavat ja siksi takin kääntäminen on heille luonteenomaisempaa. Käytännössä kumpaisellakin on aina oma lehmä ojassa ja varsinaisesti he ajavat vain oman korruptoituneen valtaeliittinsä etuja… Siinä missä kansainväliset sosialistit näkevät kapitalismin ja porvariston suurena pahana joka tulee eliminoida, kansalliset sosialistit motivoivat vihaansa mm. xenofobialla. Kumpaistakin yhdistää patologinen antisemitismi ja islamofilia, joka käytännössä tekee sekä kansallisista sosialisteista että kansainvälisestä sosialismista tasavertaisesti xenofobisen. Todistaakseen olevansa sorrettujen asialla ja olevansa jokasuhteessa hyvien ihmisten ideologia, on kansainvälinen sosialismi monopolisoinut itselleen seksuaalivähemmistöpopulismin, kun taas kansallise sosialistit ovat rehellisesti homofoobikkoja. Kumpainenkin sosialismin muoto manipuloi kilvan kaikkia yhteiskunnallisen ajattelun ja ilmaisun muotoja ja erityisesti taiteellisen ilmaisun puolella ne ovat rakenteeltaan tasavertaisen homoeroottisia, kansallisilla sosialisteilla tuo homoerotiikan fanittaminen lienee rahdun verran räikeämpää… Tähän kaikkeen vedoten on siis absurdia väittää natsien edustavan äärioikestoa, koska käytännössä kaikki sosialismin muodot, etuliitteeseen katsomatta, edustavat fasistista ja ihmisarvoa halveksivaa äärivasemmistolaista vainoharhaisuutta.

Vastaajat A, B ja C mykistyvät hetkeksi. Heidän silmiinsä syttyy punainen vihan liekki ja korvista alkaa nousta tulikivenkatkuista savua. He kääntyvät täydellisesti synkronoidussa liikeharmoniassa kohti Gonzoa ja yhtyvät desibelejä säästämättömään ja tärykalvoja raatelevaan hysteeriseen cresendoon: NATSI!!! NATSI!!! NATSI!!!

Turhaa tätä on tästä jatkaa, että sen pituinen se 🙂

à bientôt peut-être,
James Gonzo
12. helmikuuta, Herran vuonna 2013 – Cannes, Côte d’Azur

Advertisements

16 comments

 1. “Vastaaja C

  Hän on opiskellut jotain pseudotiedettä jossakin turhanpäiväisessä yliopistossa”

  Ei muuten ole. Tanelin (vastaaja C) opinahjo on ollut sama kunniakas yliopisto kuin vastaaja B:lläkin.

  Mikäs muu 🙂

 2. Ottamatta kantaa puoleen tai toiseen, voisin todeta että kirjoittaja ei ole sisäistänyt sen kummemmin kansallissosialismin kuin sosialismin taustaa tai ideologisia perusteita.

  1. Ota toki kantaa, muutoin kannanottoasi ei voi noteerata. Esittämäsi toteamuksesi on muutoin pelkkä puskasta pöljäytetty möläytys joka osoittaa, että et ole sisäistänyt sen kummemmin kirjoitelman sisältöä saati kansallissosialismin kuin kansainvälisenkään sosialismin taustaa saati ideolgosia perusteita.

 3. Ei tarvitse olla mikään poliittisen historian tohtori havaitakseen, että esim. kansallissosialismin suhtautuminen luokkataisteluun sekä kapitalismiin eroavat radikaalisti toisistaan. Antisemitismi tai islamofilia eivät myöskään kuulu sosialismin ideologiaan kuten väität. Lähdeluettelo voisi olla merkki siitä, että väitteillä on jotain todellista pohjaa.

  1. Ei tarvitse todellakaan olla mikään poliittisen historian tohtori, riittää että perehtyy hieman poliittiseen historiaan pop-historian raamien ulkopuolelta. Kumpainenkin liike on syntynyt työväneliikkeinä, kumpainenkin on brändännyt itsensä sosialismi -liitteellä ja halki historian kumpainenkin on ylläpitänyt hyvin läheisiä yhteyksiä silamofasisteihin. Myös antisemitismi on osa kumpaisenkin liikkeen idnettiteettiä. Lähdeluottelo väittämällesi loisi niille todellista pohjaa.

 4. Jos esittää tällaisia tulkintoja valtavirran ulkopuolelta niin lähteet olisi hyvä laittaa esille.
  En viitsi kinata asiasta enempää.
  Sanon vielä, että marxilainen sosialismi (jota ilmeisesti tarkoitat kansainvälisellä sosialismilla) ei ole antisemitististä.
  Kansallissosialistit pitivät marxismia juutalaisten salajuonena, sillä sosialistisessa liikkeessä oli mukana paljon juutalaistaustaisia ihmisiä mm. Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht ja siionistisessa liikkessä oli mukana paljon sosialisteja.

  Stalinin hallinto suhtautui vastahakoisesti juutalaisiin, mutta niin oli hänen suhtautuminen “kansainväliseen” sosialismiinkin.
  Stalinin sosialismi oli sosialismia yhdessä maassa.

  1. RAF terroristit tekivät läheistä yhteistyötä PLO:n kanssa (esim. Landshutentführung tai Münchenin olympialaiset, Tukholman panttivankidraama, RAF terroristien koulutus PLO leireillä jne.). Hitlerillä oli oma muftinsa ja muslimeista koostuva SS-rykmentti. Lukuisat natsirikolliset pakenivat arabimaihin joissa heidät otettiin avosylin vastaan. Ensimmäiset PLO:n terroristikoulutuslerit olivat etupäässä Sachsenhausenin keskitysleireillä toimineiden SS-kouluttajien perustamia, siis ne samaiset leirit joilla em. RAF-terroristit kävivät hakemassa oppia… Sekä kansainvälinen sosialismi että kansallisosialismi omaavat tasavertaisesti verisen historian, joskin kansainvälisen sosialismin bodycount lienee muutamalla kymmenellä miljoonalla suurempi ja mittari juoksee edelleenkin. Stalinin sosialisimi ei ollut sosialismia vain yhdessä maassa, perehdy toveri hyvä poliittiseen historiaan pop-historiaan perustuvan historiantulkinnan ulkopuolelta.

   Kansallissosialismia lukuunottamatta kaikki sosialismin haarat edustavat kansainvälistä sosialismia… ei muuta kun vedät syvään henkeä ja kajautat syvällä rintaäänellä:

   Völker, hört die Signale!
   Auf zum letzten Gefecht!
   Die Internationale
   erkämpft das Menschenrecht!

 5. Otit esimerkiksi kahden terroristijärjestön yhteistyön sen sijaan, että olisit avannut lähteitäsi tai selventänyt kahden yhteenniputtamasi ideologian oletettua yhteistä historiaa. Jos minä niputtaisin CIA:n ja Al-Qaidan yhteistoiminnan Afganistanin sodan aikana niin voisin kutsua Zbigniew Brzezinskiä sinun logiikallasi islamistiksi tai Ray Clinea maolaiseksi, koska amerikkalaiset tukivat punakhmerejä Vietnamin sodan aikana. Tuollaista omalle agendalle sopivien detaljien kutomista kutsutaan yleensä tarkoituksenhakuisuudeksi tai tiedemaailmassa pseudotieteeksi. Kun niin kovasti tunnut kammoksuvan pophistoriaa, niin sekin on yleensä parempi vaihtoehto kuin pseudohistoria.

  Reaalipolitiikka on yksi asia ja ideologia toinen. Maailmanpolitiikan polariteettien heilahtelut eivät aina katso kuka on liittolainen jos vihollinen on sama tai kyse on asekuljetuksista tai muusta yhteisistä eduista.

  Pikakurssi Stalinin politiikasta:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Socialism_in_One_Country

  1. Rakas toveri, pysy asiassa äläkä koeta harhauttaa humpan juonta hajarytmeihin. Valtalinjan historiantutkimus on aina oman aikakautensa valtaeliitin tarkoitusperiä palvelevaa pseudotiedettä ja kaukana objektiivisesta totuudesta, get over it! Esim. suomessa väitettiin ja väitetään edelleenkin, että suomalaiset luovuttivat vain “noin neljä juutalaista” natseille vaikka jo Eichmannin oikeudenkäynnissä esitettiin dokumentti joka todisti että Suomi lähetti natsien keskitysleireille ainakin 2300 juutalaista.

   Pohjaat argumentointisi yksinomaan subjektiivisesta perspektiivistä lällätettyyn ja rakenteeltaan tyystiin selektiiviseen pop-historiaan.

   Stalinin politiikalla huohottamisesi ei muuta sitä tosiasiaa, että sekä Hitler että Stalin tituleerasivat kumpainenkin itseään (etuliitteeseen katsomatta) sosialisteiksi ja heistä kumpainenkin jätti jälkeensä miljoonittain ruumiita ja maailmasta löytyy vielä tänäpäivänäkin hourupäitä jotka jaksavat uskoa heidän oppeihinsa.

 6. Pysyn nimenomaan asiassa. Sinä et. Napsit, kuten jo aiemmin totesin yksityiskohdan sieltä ja toisen täältä jos se sopii sinun agendaasi. Sinun tarkoituksesi on lytätä kuvitteellinen vastustajasi ad hominem -kommenteilla, etkä edes pyri selventämään marxilaisuuden ja kansallissosialismin ideologioiden taustoja.

  Kansallissosialismin juuret ovat 1870-luvun pitkässä lamakaudessa, pangermanismissa sekä preussilaisessa militarismissa ja kristillissosiaalisessa liikkeessä. Kansallissosialismilla ei ole marxilaisia juuria eikä sillä ole minkäänlaista opillista tai ideologista teosta, johon se pohjaa (toisin kuin marxilaisella sosialismilla). Kansallissosialismi oli terminä olemassa jo 35 vuotta ennen Mein Kampfia. Kansallissosialismin ideologia on opportunistista, koska se on ideologisesti torso. Hitlerin nosti muuten valtaan keskiluokka, ei proletariaatti.

  Se, mikä näitä aatteita yhdistää on kollektivismi. Se, että molempien aatteiden nimissä on tuhottu valtava määrä ihmisiä, ei tee

  Etuliitteen astro- voi lisätä logiaan sekä nomiaan. Se, ei tee niistä samoja tai samanlaisia. Et ole kyennyt esittämään lähteitäsi etkä tekemään muuta kuin heittelemään jotain irrallisia esimerkkejä eri aikakausilta. Tällaisilla perusteilla lyttäät demokraattisen ja riippumattoman länsimaisen tutkimuksen? Nämäkö ovat sinun argumenttisi?

  Suosittelen, että tutustut ylipäätään historiantutkimuksen perusperiaatteisiin tai ylipäätään tieteelliseen metodiin.
  Viimeistään ennen kuin alkaa demonisoida kuviteltuja vastaväittelijöitään.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Tieteellinen_menetelm%C3%A4

  1. Hassua, että yhdessä lausessa väität, että kansallissosialisteilla ei ole minkäänlaista opillista tai ideologista teosta ja seuraavassa lauseessa jo viittaat Mein Kampfiin. Marxilaisen ja kansallisosialististen ideologioiden taustoilla ei ole käytännössä mitään merkitystä, sillä kumpainenkin on heti islamin jälkeen ideologioiden historian bodycount -listojen kiistatonta kärkipäätä. Tämä siis siten, että ideologian nimessä kummittelee termi “sosialismi”. Eri sosialismien muotojen historian puliveivaaminen ei muuta niiden saldoa miksikään, koska ei paska punnitsemalla parane ja historia on todistanut, että ne eivät yksinkertaisesti toimi… ai niin, unohdinko muistuttaa, että kaikki sosialismin muodot ovat viimekädessä aika keskiluokkaisia, koska uusien yhteiskuntamuotojen pähkäily vaatii aivokapasiteettia, jota ei löydy lössistä jota voi kutsua vapaasti vaikka marxilaisella termillä “Lumppenproletariat”.

   Surkuhupaisinta on, että kuittaat sepustuksesi wikipedia-linkillä, joten eipä tähän tarvitse sen kummempia lisätä, kuin että vuoroin vieraissa:
   http://fr.wikipedia.org/wiki/Journalisme_gonzo

   EDIT: Unohtui mainita tuo Stalinin ja Hitlerin välinen Itä-Euroopan jakosuunnitelma. Kyllä se on aika hyvä historiallinen esimerkki siitä, että dialogi on luistanut eri sosialismin muotojen välillä aika sutjakkaasti halki historian.

 7. Lue uudestaan lause, jossa mainitsin Mein Kampfin. Siteerasit minua väärin. Ensimmäinen kansallissosialistinen puolue (DAP) perustettiin Böömissä 20 vuotta ennen Mein Kampfia. Mein Kampf ei ole natsismin teoreettinen pohja toisin kuin Pääoma ja Kommunistinen manifesti ovat marxilaisuudessa.

  “Marxilaisen ja kansallisosialististen ideologioiden taustoilla ei ole käytännössä mitään merkitystä…”
  – Eikö? Miksi sitten olet nimennyt tekstisi “Eroaako kansainvälinen sosialismi kansallisesta sosialismista?”
  Väitän, että eroaa paljonkin. Ruumiita on tullut, kyllä. Voisit vielä lisätä verilöylylistalle Liitoutuneiden pommitukset Dresdenissä, atomipommit Hiroshimassa ja Nagasakissa sekä Ruandan verilöylyn niin saataisiin kapitalismin ja kristinuskon 1900-luvun viimeisen vuosikymmenen kammottavimman kansanmurhan uhrit mukaan. Tekeekö verinen lopputulos ideologioista samankaltaisia? Tuskin.

  Kiitos Gonzo-linkistä. Se kertoo kirjoituksestasi kaiken oleellisen. Jos historiantutkimus on mielestäsi valtaeliitin propagandaa sekä pseudotiedettä, niin luotan siihen silti sata kertaa enemmän kuin jonkun vastapuolta demonisoimaan pyrkivään sepustukseesi. Ole hyvä ja laita krediittisi ja linkkisi pöydälle niin katsotaan miten historiankirjoitus muuttuu, kun mullistat sen. Ilmeisesti vain sinulla on tieto, toisin kuin niillä, jotka ammatikseen politiikkaa ja historiaa tutkivat. Hyvää syksyä.

  1. Luetun ymmärtäminen tuottaa sinulle selvästikin ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Liittoutuneiden pommitukset ja erityisesti II-maailmansodan jälkeen amerikkalaisten saksaan perustamat keskitysleirit ja Eisenhowerin idea rikkoa Geneven -rauhansopimmusta muuttamalla POW status DEF statukselle ja erityisesti amerikkalaisten sotilaiden tekemät saksalaiseen siviiliväestöön kohdistuneet ihmisoikeusloukkaukset (rasistisiksi luonnehdityt lähteet väittävät, että erityisesti mustat GI’t syylistyivät eniten saksalaisen siviiliväestön raiskauksiin), jotka saivat jopa Charles De Gaullen järkyttymään voit lisätä myös listallesi, mutta listahan on tässä kontekstissa tyystiin epäolennainen, kun sillä ei ole mitään tekemistä sosialismin kanssa, vaikka ihmisoikeusloukkauksena ne todella ovat sosialismin saavutuksiin verrannollisia… Syylistyt tässä siis perinteiseen ainekirjoituksesta tuttuun virheeseen, eli otiskon vierestä jaaritteluun.

   Kiva että tykkäsit gonzo -linkistä. Kun kyllästyt leikkimään älykköä tai muuten vain pseudo-tieteiden ja pop-historian kanssa pelehtiminen alkaa kyllästyttää, niin opettele vaikka kuuntelemaan klassista musiikkia tai jazzia tai tee vaikka sudokuja tahi ristisanatehtäviä, niin aivolohokosi eivät pääse surkastumaan.

   Oikein kivaa syksyä sinnekin, nautitaan näistä viimeisesistä aurinkoisista päivistä niin kauan kun niitä piisaa 🙂

   ps. Kyllä, minulla on tieto, mutta en tykkää jaella helmiä sioille. Joudut siis kaivamaan ja tonkimaan sitä rivien välistä kuin herkkuja etsivä tryffeli-sika konsanaan 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s